• Business

    Nestle: Διεκδικεί εξαγορά ινδικής εταιρείας αξίας 1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Mark Schneider, CEO Nestle

    Mark Schneider, CEO Nestle


    Η Nestle, ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, είναι μεταξύ των τελικών πλειοδοτών που διεκδικούν την ινδική εταιρεία Capital Foods Pvt, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Η ελβετική εταιρεία συζητούσε τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας για την Capital Foods με έδρα τη Βομβάη, αναφέρουν οι πηγές. Οποιαδήποτε συναλλαγή πιθανότατα θα αποτιμούσε την ινδική εταιρεία σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κατά τις πληροφορίες.

    Η Capital Foods έχει το brand Ching’s Secret που παράγει πικάντικα noodles και fusion chutney εμπλουτισμένα με τις λεγόμενες «desi Chinese» γεύσεις. Πουλάει επίσης μαγειρικές πάστες Smith & Jones και μείγματα masala.

    Ενώ οι συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία έχουν προχωρήσει, αρκετοί άλλοι μνηστήρες έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσουν την Capital Foods και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το αν η Nestle θα αναδειχθεί νικήτρια, είπαν οι πηγές.

    Η μετοχή της εισηγμένης ινδικής μονάδας της Nestle έχει σημειώσει άνοδο 12% στις συναλλαγές στη Βομβάη τους τελευταίους 12 μήνες, με την χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται περίπου στα 22,8 δισ. δολάρια. Την Παρασκευή εκτινάχθηκε έως και 3,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευση του Bloomberg.

    Η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Ινδία το 1961 και πουλά εκεί από γιαούρτι μέχρι δημητριακά.

    Στους επενδυτές της Capital Foods περιλαμβάνεται η General Atlantic, η οποία αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία το 2018.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nestle: Πτώση στις πωλήσεις έφερε η αύξηση των τιμών

    Nestle: Καλείται να καταβάλει αποζημίωση άνω των 2 εκατ. ευρώ για μπούλινγκ σε μία πρώην μάνατζερ



    ΣΧΟΛΙΑ