• Business

    Νέο «επενδυτικό χτύπημα» από την Coca Cola HBC – Απέκτησε ποσοστό σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της Heineken

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Ιδιαίτερα κινητική παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα η Coca Cola HBC, η οποία προχωρά σε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις στις διάφορες αγορές που δραστηριοποιείται.

    Η πιο πρόσφατη φέρεται να υλοποιήθηκε στην αγορά της Ρουμανίας, όπου η διοίκηση της πολυεθνικής απέκτησε ποσοστό 50% στην online πλατφόρμα Stockday, η οποία ασχολείται με την πώληση αναψυκτικών και ποτών σε χονδρέμπορους. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε και ανήκει στην Heineken.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η εξαγορά εγκρίθηκε πρόσφατα από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, η οποία όπως λένε κατέληξε στο συμπέρασμα πως η προτεινόμενη συμφωνία δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η Stockday εκτιμάται πως θα διασφαλίσει τη διανομή των προϊόντων των δυο πολυεθνικών στο Βουκουρέστι αλλά και σε άλλες χώρες.

    Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Coca Cola HBC σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 30 δισ. HUF (περίπου 82,5 εκατ. ευρώ) για την αναβάθμιση του δικτύου πωλήσεων και την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου στην Ουγγαρία, μετατρέποντάς το στη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του ομίλου στην Κεντρική Ευρώπη.

    Η διοίκηση της πολυεθνικής μιλώντας σε αναλυτές εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η κατανάλωση θα ανακάμψει δυναμικά με τη λήξη της πανδημίας και την επανεκκίνηση του κλάδου της HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering), ο οποίος εξακολουθεί να ταλανίζεται από την υγειονομική κρίση. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola HBC, Zoran Bogdanovic σημείωσε πως παρά την αρνητική συγκυρία, η εταιρεία δεν σταμάτησε στιγμή να αναζητά νέους τρόπους για να ενισχύσει και να προετοιμάσει καλύτερα τον όμιλο για την «επόμενη μέρα».

    Η τεχνολογία του KeelClip™

    Την ίδια στιγμή, η Coca Cola HBC φέρεται να επένδυσε περίπου 2 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Timisoara της Ρουμανίας για την αντικατάσταση του πλαστικού στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλώσιμο χαρτόνι τεχνολογίας KeelClip™.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, η εταιρεία παρουσίασε τις πρώτες συσκευασίες στα τέλη Μαρτίου ενώ η πλήρης μετάβαση θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021. Μέσα από αυτή την κίνηση θα μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί κατά 100 τόνους το 2021, νούμερο που θα διπλασιασθεί τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση ενέργειας στη διάρκεια της παραγωγής θα μειωθεί κατά 15%.

    Υπενθυμίζεται πως η Coca Cola HBC ανακοίνωσε στα τέλη του 2019 πως ξεκινά την αντικατάσταση του πλαστικού στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου με ανακυκλώσιμο χαρτόνι τεχνολογίας KeelClip™ σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρωτοβουλία υπηρετεί το όραμα για έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα και τη δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων συσκευασίας, ως προς την ανακυκλωσιμότητα και το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο νέος τύπος συσκευασίας KeelClip™, επιπλέον της αντικατάστασης του πλαστικού ελαχιστοποιεί και την ποσότητα χαρτιού που απαιτείται.

    Συνολικά, η εταιρεία σκόπευε να διαθέσει 15 εκατ. ευρώ για να αντικαταστήσει το πλαστικό περιτύλιγμα από όλες τις πολυσυσκευασίες αλουμινίου των προϊόντων του, σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, μέχρι το 2021, αρχίζοντας από την Ιρλανδία και την Πολωνία. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στοχεύει να εξοικονομήσει συνολικά 2.000 τόνους πλαστικού και 3.000 τόνους CO2, σε ετήσια βάση.

    Διαβάστε επίσης:

    Coca Cola HBC: Σχεδιάζει «μέγα» εργοστάσιο στην Ουγγαρία – Η συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση

    Zoran Bogdanovic (Coca Cola ΗΒC): Γιατί «βλέπει» δυναμικό rebound– Τι λέει για CostaCoffee, τιμές & Ολυμπιακούς Αγώνες

    Coca-Cola HBC: Νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη – Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται



    ΣΧΟΛΙΑ