• Business

    Νεκρός από ρωσική επίθεση ο Ουκρανός ιδιοκτήτης της εταιρείας εξαγωγής σιτηρών Nibulon, Oleksiy Vadatursky

    • NewsRoom
    Oleksiy Vadatursky

    Oleksiy Vadatursky


    Ο Oleksiy Vadatursky, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της γεωργικής εταιρείας Nibulon, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείας παραγωγής και εξαγωγής σιτηρών της Ουκρανίας, τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από ρωσική επίθεση στο  Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία νωρίς την Κυριακή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνήτη του Μικολάιβ, Vitaliy Kim , κατά την επίθεση η οποία έπληξε το σπίτι της οικογένειας του Oleksiy Vadatursky, σκοτώθηκε και η σύζυγος του Ουκρανού εκατομμυριούχου.

    Όπως αναφέρει το Reuters, η Nibulon, με έδρα την πόλη του Μικολάιβ, ειδικεύεται στην παραγωγή και εξαγωγή σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού και διαθέτει δικό της στόλο και ναυπηγείο.

    Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε τον θάνατο του Vadatursky ως μια «μεγάλη απώλεια για όλη την Ουκρανία», λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν στη διαδικασία κατασκευής μιας σύγχρονης αγοράς σιτηρών.

    Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης στις επιθέσεις στο Μικολάιβ,  δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Oleksandr Senkevych στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι 12 πύραυλοι έπληξαν σπίτια και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

    Νωρίτερα περιέγραψε τα χτυπήματα ως «πιθανότατα τα πιο ισχυρά» στην πόλη ολόκληρου του πολέμου πέντε μηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ζελένσκι: Η φετινή συγκομιδή της Ουκρανίας μπορεί να είναι η μισή λόγω του πολέμου

    Επίθεση της Ουκρανίας με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας



    ΣΧΟΛΙΑ