ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η συγκομιδή της χώρας του φέτος κινδυνεύει να είναι η μισή σε σχέση με το συνηθισμένο της μέγεθος, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Ο βασικός μας στόχος –να αποτρέψουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή», ανέφερε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, σημειώνοντας ότι και πάλι βρίσκεται τρόπος για να μεταφερθούν τα σιτηρά από εναλλακτικές οδούς.
Η Ουκρανία, από τους βασικότερους προμηθευτές σιτηρών στον κόσμο, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες προκειμένου να παραδώσει τα προϊόντα της σε αγοραστές λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Στις 22 Ιουλίου υπογράφηκε συμφωνία, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, που προβλέπει την ασφαλή διέλευση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από τρία λιμάνια της νότιας Ουκρανίας.
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: Ζήτησε εκκένωση της περιφέρειας του Ντονέτσκ από τους κατοίκους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Ντόναλντ Τραμπ: Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
