• Business

    Νέες ακυρώσεις πτήσεων σε Λονδίνο και Παρίσι

    • Bloomberg
    British Airways Boeing

    British Airways


    Τελευταία στιγμή ανακοίνωσαν τα αεροδρόμια Χίθροου στο Λονδίνο και Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι την ακύρωση δεκάδων πτήσεων για το πρωί της Πέμπτης, μεταξύ αυτών και δύο δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Το Χίθροου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν 30 πτήσεις, λόγω φόβων ότι δεν θα μπορέσει το προσωπικό να διαχειριστεί με ασφάλεια τον αυξημένο αριθμό επιβατών τις ώρες αιχμής.

    Αντίστοιχα, μία νέα απεργία, στο Παρίσι κρατάει κλειστούς δύο διαδρόμους στο πιο μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας, με αποτέλεσμα το 17% των πτήσεων να έχει αναβληθεί. Η ταλαιπωρία δεν σταματάει εδώ για τους επιβάτες, καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και μέσα στο σαββατοκύριακο, με νέες αλλαγές στα δρομολόγια.

    Οι συνομιλίες μεταξύ της εταιρείας Aeroports de Paris και των εκπροσώπων των εργαζομένων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με το προσωπικό να απαιτεί υψηλότερους μισθούς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξημένο πληθωρισμό.

    Αν και ο αριθμός των πτήσεων που έχουν ακυρωθεί είναι μικρός, σε σχέση με το σύνολο των πτήσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά από τα δύο πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ευρωπαϊκών πόλεων, δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση στους επιβάτες.

    Το Χίθροου ενημέρωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης για την ακύρωση δεκάδων πτήσεων που θα πραγματοποιούνταν την Πέμπτη. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετήσει τους πελάτες, σε ώρες που δεν είναι αιχμής.

    Δύσκολο καλοκαίρι

    Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις, στην κορύφωση της θερινών διακοπών.

    Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί νωρίτερα, οι οποίες αφορούν δρομολόγια στη «καρδιά» του καλοκαιριού, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με μία σειρά αεροπορικών εταιρειών να έχει μειώσει δραστικά τη χωρητικότητά της.

    Και σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζονται οι ουρές και η ταλαιπωρία των επιβατών στα αεροδρόμια, καθώς το προσωπικό είναι περιορισμένο, ώστε να διαχειριστεί τον όγκο των επιβατών, κυρίως σε ώρες αιχμής.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Χαοτική κατάσταση στα αεροδρόμια, αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα ταξίδια εντός του καλοκαιριού

    ΗΠΑ: Τέλος στην απαίτηση επίδειξης αρνητικού τεστ Covid-19 για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς



    ΣΧΟΛΙΑ