• Business

    Νέα μονάδα εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών από τον Όμιλο Τσέτη

    • NewsRoom
    Ιουλία Τσέτη

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Uni-pharma κυρία Ιουλία Τσέτη


    Tη δημιουργία μιας νέας μονάδας εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα και ως Ινστιτούτο Μελέτης με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για φοιτητές, ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), κα Ιουλία Τσέτη.  Η νέα μονάδα Uniherbo, η οποία θα εγκατασταθεί στην περιοχή των Οινοφύτων, αναμένεται να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Με τις φαρμακοβιομηχανίες του Uni-pharma & InterMed αλλά και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο, Pharmabelle, ο ΟΦΕΤ,  δείχνει εδώ και χρόνια τον δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε στα ετήσια βραβεία CREATIVE GREECE 2019, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing.

    Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η κα Τσέτη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την διάκριση σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

    «Στα χρόνια της ελληνικής ύφεσης ο ΟΦΕΤ με τις βιομηχανίες του Uni-pharma & InterMed αντιστάθηκε με σθένος, υλοποιώντας ένα τεράστιο επενδυτικό έργο ύψους 80 εκατ. ευρώ και πλέον, δίνοντας υπεραξία στην οικονομία, στο βιομηχανικό ιστό της χώρας καθώς και στην αγορά εργασίας.

    Σήμερα, ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 500 εργαζομένους, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού πλάνου 15 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021, ενώ παράλληλα εξάγει σε πάνω από 60 απαιτητικές αγορές του εξωτερικού».

    Την ίδια ώρα, δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο  Logistics Center, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας Intermed.

    Όσον αφορά στη Uni-pharma, οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μεσούσης της οικονομικής ύφεσης.

    Η κυρία Ιουλία Τσέτη, παρέλαβε το βραβείο από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις Διακρίσεις Επιχειρηματικής Αριστείας στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη από την ΕΕΔΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο ακόμη βραβεία για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ (ΟΦΕΤ)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Άλμα» 38% στα λειτουργικά κέρδη της Uni-Pharma του Ομίλου Τσέτη



    ΣΧΟΛΙΑ