• Business

    Ν. Τσάκος: Χαμηλότερα κέρδη για την TEN αλλά υψηλότερα των προσδοκιών

    Νίκος Τσάκος. Εφοπλιστής. Επικεφαλής ΤΕΝ


    Η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2016 αλλά και πάλι ξεπερνάει τις προσδοκίες των αναλυτών. Η ελληνική ναυτιλιακή παρουσίασε καθαρά κέρδη της τάξεως των 21,5 εκ. δολαρίων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 έναντι κερδών 35,2 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

    Η ΤΕΝ εξήγησε ότι έστειλε τρία suezmax στο νεώριο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, γεγονός που οδήγησε σε λιγότερες μέρες λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

    Παρόλα αυτά, οι τιμές ναύλωσης των δεξαμενόπλοιων παρέμειναν σταθερές και η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει τα ναύλα στα 27.378 δολάρια, έναντι του λειτουργικού κόστους ανά πλοίο στα 7.890 δολάρια.

    Ο Νίκος Τσάκος, πρόεδρος της ΤΕΝ, δήλωσε ότι “Η χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα τόσο για την αγορά των δεξαμενόπλοιων όσο και για την ίδια την εταιρεία. Το 2016 είναι χρονιά-ορόσημο για την ανάπτυξη της ΤΕΝ. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ο στόλος μας θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς θα παραλάβουμε 15 τελευταίας τεχνολογίας νεότευκτα πλοία, 12 από τα οποία έχουν ναυλοσύμφωνα μεγάλης διάρκειας με τη δυνατότητα να προσθέσουν 100 εκ. δολάρια στα ταμεία της ΤΕΝ στο προσεχές μέλλον”.

    Τα κέρδη της ΤΕΝ έχουν μειωθεί και διαμορφωθεί στα 122,2 εκ. δολάρια, από τα 148,9 εκ. δολάρια που ήταν πριν.

    Όμως η ναυτιλιακή παραμένει αισιόδοξη ότι η πολιτική ναύλωσης που ακολουθεί θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της στο προσεχές μέλλον.

    “Η δοκιμασμένη πολιτική ναύλωσης που έχουμε υιοθετήσει θα παγιώσει με το παραπάνω τα κέρδη μας και θα διατηρήσει τις συνεχείς και ελκυστικές πληρωμές των μερισμάτων, ανεξάρτητα από την περίοδο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η διορατικότητα σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητά μας, τον στοχευμένο έλεγχο του κόστους και τη συνολική χαμηλή μόχλευση, εν τέλει ν’ αποτυπωθούν στην τιμή της μετοχής”, δήλωσε ο κ. Τσάκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/philippe-louis-dreyfus-me-pio-tropo-tha-anakampsi-i-agora-xirou-fortiou/49804

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-apithani-istoria-tis-ikogenias-angelikousi-apo-tin-piratia-ke-tous-asirmatous-sta-tanker/49734

     



    ΣΧΟΛΙΑ