• Business

    Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): «Υπάρχει έδαφος για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα με τη νέα κυβέρνηση»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Του Γιώργου Μανέττα
    Νίκος Σταθόπουλος

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, μετά την Pharmathen, αναζητά η BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες διεθνώς, με υπό διαχείριση κεφάλαια 25 δισ. ευρώ.

    Ο managing partner της εταιρείας, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας χθες στο mononews.gr, εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, μετά και την έλευση στην εξουσία της νέας κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται φιλική στην επιχειρηματικότητα και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της BC Partners να τις αξιοποιήσει.

    «Η δυναμική της χώρας είναι μεγάλη. Είμαι έτοιμος να βάλω χρήματα στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπάρχουν μια σειρά από καλές ελληνικές εταιρείες, σε διάφορους κλάδους, οι οποίες έχουν εξαγωγική δυναμική και σημαντικό growth story. «Η Ελλάδα», συνέχισε, «δεν έχει μόνο μια Pharmathen. Υπάρχουν αρκετές ελληνικές εταιρείες που, έχουν καλό μάνατζμεντ» και χαρακτήρισε εξαίρεση τις περιπτώσεις της Creta Farms και της Folli Follie.

    Καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, θα παίξει η ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως τα χειρότερα για τη χώρα πέρασαν. Εξίσου σημαντική χαρακτήρισε την θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού και θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό.

    «Ο επενδυτής θέλει να ξέρει ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού και να είναι σταθερό», σημείωσε το στέλεχος της BC Partners, με εμπειρία 22 χρόνων στον χώρο των επενδύσεων. Κληθείς να σχολιάσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο κ. Σταθόπουλος επεσήμανε πως πιστεύει την κυβέρνηση και τη ρητορική του υπουργού Ανάπτυξης περί ενίσχυσης των επενδύσεων.

    Έσπευσε, πάντως, να τονίσει πως είναι ακόμη νωρίς και όλα θα φανούν στο αποτέλεσμα (μάλιστα στο σημείο αυτό επικαλέστηκε την αγγλική παροιμία «the truth is in the pudding», η οποία αναφέρεται στο γεγονός πως όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια).

    Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε πως οι κινήσεις που έκανε μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πάρα πολύ θετικές και ενθαρρύνουν έναν ξένο επενδυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ