• Business

    Mytilineos: Μεγέθυνση με οδηγό τα πράσινα έργα και την αειφορία

    Ευ. Μυτιληναίος


    Έτοιμος να αξιοποιήσει τη μεγάλη ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας, είναι ο όμιλος Mytilineos, κερδίζοντας, τόσο από την έγκαιρη τοποθέτηση της METKA  EGN στην κατασκευή έργων Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης  σε μια συγκυρία που τα πράσινα έργα πολλαπλασιάζονται σε όλο τον πλανήτη, όσο κι από την ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στους πράσινους δείκτες, μια εποχή που η επένδυση στην αειφορία φέρνει μεγαλύτερες αποτιμήσεις.

    Βλέποντας τις δυνατότητες ανάπτυξης που του προσφέρει η δυναμική του παρουσία της ΜΕΤΚΑ EGN στην κατασκευή αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ανερχόμενο κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας , δημιούργησε τον Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ΤΕΔ) Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, με γενικό διευθυντή τον Νίκο Παπαπέτρου, με επίκεντρο τη δραστηριότητα της METKA EGN.

    Η METKA EGN είναι μία παγκοσμίου εμβέλειας αναπτυξιακή, επενδυτική και εργοληπτική εταιρεία στους τομείς τής Μελέτης- Προμήθειας- Κατασκευής (EPC)/Ο&Μ φωτοβολταϊκών και υβριδικών έργων μεγάλης κλίμακας, με χαρτοφυλάκιο πελατών το οποίο περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους επενδυτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως.
    Τα έργα αναφοράς της METKA EGN περιλαμβάνουν επιτυχημένα έργα σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική και Αυστραλία με ισχύ άνω του 1GW, συμπεριλαμβανομένων έργων αποθήκευσης ενέργειας άνω των 100MW σε Ηνωμένο Βασίλειο και Πουέρτο Ρίκο.
    Η METKA EGN είναι σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας αγοράς των φωτοβολταϊκών και το ότι η εταιρεία μπαίνει πλέον στο επίκεντρο, αποδεικνύει τη μεγάλη προοπτική που αναμένεται να έχει και το πόσα περιμένει ο όμιλος από αυτό το χώρο δράσης   με δεδομένο την παγκόσμια στροφή στα πράσινα έργα.   

    Γιατί δίνει έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη

    Αλλά για τον όμιλο Mytilineos  δεν είναι μόνο στόχος η μεγέθυνση των μεγεθών αλλά και η αύξηση της αποτίμησης του ομίλου και γι αυτό διατηρεί πάντα πολύ καλές σχέσεις με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της.

    Και σήμερα, το μήνυμα από τις αγορές είναι σαφές. Οι επενδυτές “κοιτούν” πλέον μόνο εταιρείες που τηρούν Εταιρική Διακυβέρνηση που επικεντρώνονται στην Αειφόρο  Ανάπτυξη, ή που χαρακτηρίζονται πράσινες. Αντίστοιχα, οι χρηματοδοτήσεις και οι ευκαιρίες είναι πολλαπλάσιες για τις εταιρείες που αποδεικνύουν σοβαρότητα και συνέπεια, έχουν δεσμεύσεις και συγκεκριμένους στόχους αειφόρου ανάπτυξης.

    Ο μετασχηματισμός της Γενικής Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης  σε Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης με Γενικό Διευθυντή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο αποτυπώνει τη σημασία που δίνει ο όμιλος στη θέσπιση στόχων και συγκεκριμένων δεσμεύσεων, και στη συμμετοχή σε δείκτες που θα αποδεικνύουν το αειφόρο  προφίλ του ομίλου.

    Η απόφαση του ομίλου να αναγάγει την  Αειφόρο  Ανάπτυξη  από περιφερειακό στοιχείο σε βασική προτεραιότητα και κύριο μέρος της στρατηγικής και της οργάνωσης της εταιρείας, σχετίζεται με την έμφαση που δίνει η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα στα θέματα αυτά, αυξάνοντας τις αποτιμήσεις των εταιρειών που βάζουν την αειφορία σε προτεραιότητα.

    «Οι επενδυτές αλλά και οι καταναλωτές, στις ξένες αγορές, επιλέγουν πια τις εταιρίες με χαμηλό και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Εταιρείας  Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    Οργανόγραμμα

    Παράλληλα, εγκρίθηκαν και οι ακόλουθες αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρείας, που τέθηκαν  σε ισχύ από χθες Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020.

    • Ο Ευάγγελος Χρυσάφης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, αναλαμβάνει από τη θέση του αυτή ειδικές αρμοδιότητες σε ρυθμιστικά θέματα και θέματα στρατηγικής της εταιρείας στον χώρο της Ενέργειας.
    • Γενικός Διευθυντής Νομικών, Ρυθμιστικών και Κανονιστικών θεμάτων αναλαμβάνει ο Πέτρος Σελέκος.
    • Η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων θα υπάγεται πλέον στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, υπό τον Ιωάννη Καλαφατά.
    • Η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing αναβαθμίζεται σε Γενική Διεύθυνση με Γενική Διευθύντρια την Βίβιαν Μπουζάλη.



    ΣΧΟΛΙΑ