• Business

    MYTILINEOS: Κέρδη ρεκόρ αναμένει για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 η Citi

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του τετάρτου τριμήνου του 2021 της MYTILINEOS προχωρά η Citi, αναμένοντας σε σχετική έκθεσή της αποτελέσματα ρεκόρ.

    Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν η MYTILINEOS ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2021 (27 Ιανουαρίου), η CITI ανεβάζει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του 4ου τριμήνου και συνολικά του έτους σε €109 εκατ. και €355 εκατ. αντίστοιχα.

    Η σύσταση για αγορά (BUY) καθώς και η Τιμή Στόχος των €21.5/μετοχή διατηρούνται, με το upside να διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 40%, με βάση τα τρέχοντα επίπεδα τιμών της μετοχής.

    Βασικοί πυλώνες για την υψηλή κερδοφορία, είναι τόσο ο τομέας Αλουμινίου, όσο και ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Ο τελευταίος, απέναντι στις προβλέψεις πολλών αναλυτών, αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική του 2020, παρά το περιβάλλον υψηλών τιμών φυσικού αερίου, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα της MYTILINEOS.

    Εξίσου σημαντικό, για τον αναλυτή της Citi, είναι και το γεγονός πως σε μία χρονιά με ιστορικά υψηλών επενδύσεων, ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας περιορίζεται στα €841 εκατ., διατηρώντας έτσι ένα αρκετά χαμηλό δείκτη μόχλευσης της τάξης του 2.4x. Ο δείκτης μόχλευσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί κάτω από το 2.0x το 2022 κυρίως λόγω της εκτόξευσης του EBITDA σε επίπεδα κοντά στα €500 εκατ. για το 2022, με οδηγό, για την CITI, τόσο τη δυναμική του 4ου τριμήνου όσο και την «Πράσινη Ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης

    MYTILINEOS: Στη λίστα Industry Top Rated Companies της Sustainalytics

    Euroxx: Οι ελληνικές τράπεζες έτοιμες να ηγηθούν της ανάκαμψης – Οι νέες υψηλότερες τιμές στόχοι

    Motor Oil: 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του Market Test για τη Διώρυγα Gas



    ΣΧΟΛΙΑ