• Ενέργεια

    Motor Oil: 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του Market Test για τη Διώρυγα Gas

    • NewsRoom
    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Βαρδής Βαρδινογιάννης. Motor Oil


    Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2022, η πρώτη φάση – μη δεσμευτική – του Market Test για την εκδήλωση πρόθεσης δέσμευσης δυναμικότητας στον πλωτό τερματικό σταθμό (FSRU) υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Διώρυγα Gas, του Ομίλου Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εκδήλωση ενδιαφέροντος υπέβαλαν 15 ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Οι ποσότητες Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που δεσμεύτηκαν για το σύνολο των προϊόντων που διατέθηκαν και για την πρώτη πενταετία λειτουργίας του FSRU, ήταν υπερδιπλάσιες των αρχικών εκτιμήσεων του Ομίλου, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης επένδυσης.

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα στρατηγικό έργο, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, καθώς θα αποτελέσει μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

    Η διαδικασία της πρώτης -μη δεσμευτικής- φάσης του market test διεξήχθη υπό την εποπτεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

    Το έργο προχωρά στην επόμενη, δεσμευτική, φάση μόλις αυτό εγκριθεί από τη ΡΑΕ.

    Η Διώρυγα GAS A.E, μέλος του Ενεργειακού Ομίλου Motor Oil, είναι μια υποδομή Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) που αποτελείται από πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) και βρίσκεται νοτιοδυτικά του διυλιστηρίου της Motor Oil στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.

    Η Διώρυγα GAS θα είναι μια ανοικτή και ευέλικτη υποδομή εισαγωγής Υγροποιήμενου Φυσικού Αερίου.

    Διαβάστε επίσης

    CVC Capital Partners: Προσανατολίζεται στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Intrakat: Στο 1,90 ευρώ ανά μετοχή η ΑΜΚ των 51,3 εκατ. ευρώ

    MYTILINEOS: Στη λίστα Industry Top Rated Companies της Sustainalytics



    ΣΧΟΛΙΑ