• Business

    Μr Jumbo: “Έχουμε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες με Porsche”

    • NewsRoom
    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo


    “Εμείς θα αντέξουμε εύκολα ή δύσκολα για μία ακόμη χρήση απέναντι στην ανυπαρξία του συστήματος. Σε Βουλγαρία και Ρουμανία επιχειρούμε χωρίς προσκόμματα σε αντίθεση με την Ελλάδα. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η χώρα έχει γεμίσει με χρεοκοπημένους επιχειρηματίες με υπερβολική επίδειξη πλούτου”.

    Ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής της εταιρείας Jumbo  ανέκαθεν δεν μασούσε τα λόγια του. Πέρυσι σε παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών η κουβέντα δεν επικεντρώθηκε στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της εταιρείας (101,25 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη για την περίοδο 2013 – 2014), αλλά στην αδυναμία της χώρας να βγει από την κρίση.

    tromaktiko

    Εκνευριστικά καλό το α’ τρίμηνο του 2015

    Ως επιχειρηματίας ο Απόστολος Βακάκης ξέρει να παρουσιάζει κέρδη. Οι επιδόσεις του ομίλου Jumbo, πήγαν “εκνευριστικά καλά” το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015/ 2016, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, καθώς ανήλθαν πάνω από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για μηδενική ή και οριακή αύξηση των πωλήσεων και πτώση της κερδοφορίας έως και 25% για τη χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο των capital controls κινούνται. Στο τετράμηνο μάλιστα Ιουλίου- Οκτωβρίου οι ενοποιημένες πωλήσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία) ο όμιλος τρέχουν με +6%, ενώ ακόμη και η ελληνική αγορά κινείται οριακά θετικά.

    «Οι προβλέψεις που είχαμε δώσει πριν από λίγο καιρό ήταν σε συνάρτηση με τα τότε δεδομένα. Αυτή την στιγμή έχουμε το ευεργέτημα του α’ τριμήνου, το οποίο ήταν πολύ καλό – εκνευριστικά καλό- και δείχνει αρμονική συνύπαρξη ανάπτυξης στον τζίρο και την κερδοφορία, ενώ οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα που είναι η πιο «δυνατή» περίοδος για την εταιρεία», ανέφερε χθες το απόγευμα απευθυνόμενος προς τους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Βακάκης.

    “Ο Οκτώβριος, όλως παραδόξως, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και γενικότερα στο υγιές κομμάτι της οικονομίας, ήταν καλό. Εγώ συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Οκτώβριος ήταν καλύτερος των προβλέψεων για την αγορά και αυτό το θετικό πρόσημο διατηρείται και το Νοέμβριο. Ο όμιλος Jumbo δεν έχει τάση φυγής από την Ελλάδα, αντίθετα, θεωρούμε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει και στο τέλος τα πράγματα θα πάνε καλά ασχέτως των δυσκολιών που περνά η χώρα”.

    Ο κ. Bακάκης τοποθετήθηκε και για την επιλογή να μη διανείμει μέρισμα η εταιρεία για τη χρήση 2014/ 2015, παρά την υψηλή κερδοφορία και τα ταμειακά διαθέσιμα, μεταθέτοντας τις αποφάσεις για το εγγύς μέλλον: “Θα περιμένουμε να δούμε το φορολογικό καθεστώς, όπως εξαγγελθεί με την ολοκλήρωση της διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και αφού έχουμε ένα καθαρό τοπίο, θα επανατοποθετηθούμε. Και να μην πληρώσουμε μέρισμα άμεσα θα το πληρώσουμε στο μέλλον επ’ ωφελεία των μετόχων. Δεν έχουμε πάρει θέση κατά του μερίσματος, απλά έχει ανασταλεί η διανομή του έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο”.



    ΣΧΟΛΙΑ