• Business

    Mozilla: Η νέα CEO της κατασκευάστριας του Firefox ανακοίνωσε την απόλυση του 5% των εργαζόμενων

    • NewsRoom
    Το σήμα του Firefox


    Η Mozilla Corp. , ο κατασκευαστής του προγράμματος περιήγησης ιστού Firefox, περικόπτει περίπου 60 θέσεις εργασίας, λίγες μέρες μετά τον ορισμό της Λάουρα Τσέιμπερς (Laura Chambers) ως νέας Διευθύνουσας Συμβούλου.

    Η Mozilla ανέφερε πως η κίνηση επηρεάζει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της και πως οι περικοπές αφορούσαν κυρίως τον οργανισμό ανάπτυξης προϊόντων. Η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζομένους για την απόφασή της την Τρίτη.

    «Μειώνουμε τις επενδύσεις σε ορισμένους τομείς προϊόντων προκειμένου να επικεντρωθούμε σε τομείς που πιστεύουμε ότι έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», ανέφερε η εταιρεία. «Σκοπεύουμε να δώσουμε εκ νέου προτεραιότητα στους πόρους έναντι προϊόντων όπως το Firefox Mobile, όπου υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μοντέλο για τον κλάδο».

    Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία όρισε τη Λάουρα Τσέιμπερς ως νέα CEO. Πρόκειται για ένα πρώην στέλεχος της Airbnb  και της eBay,  που εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Mozilla πριν από τρία χρόνια. H Μίσελ Μπέικερ, η επί χρόνια επικεφαλής της Mozilla, παραιτήθηκε για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

    Η Mozilla περιέκοψε για τελευταία φορά σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας πριν από τέσσερα χρόνια, στο απόγειο της πανδημίας Covid-19. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ανταγωνίζεται το Google Chrome της Alphabet Inc., το Safari της Apple Inc. και τον Edge της Microsoft Corp., τα τελευταία χρόνια παλεύει με το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς του προγράμματος περιήγησης ιστού Firefox.

    Εκτός από τον Firefox, τα προϊόντα της Mozilla περιλαμβάνουν λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird και την εφαρμογή Pocket.

    Η κίνηση έρχεται να συμπληρώσει ένα κύμα χιλιάδων απολύσεων στις εταιρείες τεχνολογίας, με περισσότερες από 32.000 θέσεις εργασίας να έχουν χαθεί στον κλάδο μέχρι στιγμής φέτος. Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν κάνει περικοπές τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com και Snap.

    Διαβάστε επίσης

    Elon Musk: Δεν υπάρχει τρόπος να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν

    Coca-Cola: Οι αυξήσεις τιμών έφεραν έσοδα άνω των προσδοκιών το δ’ τρίμηνο

    Ebury: Ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στις ΗΠΑ δικαιώνει την επιφυλακτικότητα της FED



    ΣΧΟΛΙΑ