• Business

    Coca-Cola: Οι αυξήσεις τιμών έφεραν έσοδα άνω των προσδοκιών το δ’ τρίμηνο

    • NewsRoom

    James Quincey, Chairman and Chief Executive Officer (Πηγή: www.coca-colacompany.com)


    Έσοδα άνω των προσδοκιών της Wall Street ανακοίνωσε η Coca-Cola για το δ’ τρίμηνο, καθώς επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές των προϊόντων και την έντονη ζήτηση για τους χυμούς, τα ενεργειακά ποτά και τα αναψυκτικά της.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, παρά την αύξηση των τιμών της εταιρείας τα τελευταία τρίμηνα, οι καταναλωτές που τρώνε έξω και απολαμβάνουν εμπειρίες όπως ταινίες και αθλήματα, ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα δολάρια για τα αγαπημένα τους ροφήματα και σνακ.

    Τα καθαρά έσοδά της αυξήθηκαν 7,4% στα 10,95 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 10,68 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ανταγωνιστική PepsiCo, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις για πρώτη φορά σε 14 τρίμηνα, καθώς οι αυξήσεις των τιμών της οδήγησαν σε πτώση 4% στους όγκους των πωλήσεων.

    Ωστόσο, για την Coca-Cola, ο όγκος αυξήθηκε κατά 2% και οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 9% το δ’ τρίμηνο.

    Η εταιρεία προέβλεψε αδυναμία στα οργανικά έσοδα λόγω ανησυχιών ότι τα οφέλη από τις αυξήσεις τιμών θα αρχίσουν σύντομα να μειώνονται. Αναμένει τα οργανικά έσοδα του οικονομικού έτους 2024 να σημειώσουν αύξηση μεταξύ 6% και 7%, σε σύγκριση με την αύξηση 12% που καταγράφηκε το 2023.

    «Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, παρόλο που ο πληθωρισμός μετριάζεται, η επίδρασή του πιέζει ορισμένα τμήματα, τα οποία αναζητούν αξία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος James Quincey.

    Ωστόσο, ο αναλυτής της Wedbush, Gerald Pascarelli, ανέφερε ότι η πρόβλεψή της για τα οργανικά έσοδα είναι καλύτερη από το αναμενόμενο και «πραγματικά ισχυρή» σε σύγκριση με την PepsiCo, η οποία προβλέπει αύξηση 4%.

    Η Coca-Cola βλέπει τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη να είναι μεταξύ 4% και 5%, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της LSEG για αύξηση 4,5%.

    «Τα αποτελέσματα της Coca-Cola ήταν πολύ καλύτερα από της PepsiCo, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επωφελείται από τη δυνατότητα μετακύλισης των αυξήσεων τιμών», δήλωσε ο Dave Wagner, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Aptus Capital Advisors, η οποία κατέχει μετοχές της PepsiCo.

    Διαβάστε επίσης: 

    Aston Martin: Άνοδος της μετοχής μετά την ανακοίνωση σχεδίου μείωσης χρέους $1,4 δισ.

    PepsiCo: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα τριμήνου – Οι αυξήσεις τιμών επιβραδύνουν τη ζήτηση

    Toyota: Προς αντικατάσταση δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Daihatsu στον απόηχο ενός σκανδάλου



    ΣΧΟΛΙΑ