• ΑΓΟΡΕΣ

    Ebury: Ο πληθωρισμός Ιανουαρίου στις ΗΠΑ δικαιώνει την επιφυλακτικότητα της FED

    • NewsRoom
    Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury

    Enrique Diaz – Alvarez, Chief Risk Officer στην εταιρία διεθνών πληρωμών Ebury


    Η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο έναρξης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το Μάρτιο έχει πλέον τελειώσει, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου. Ενώ ο ονομαστικός πληθωρισμός υποχώρησε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, o δομικός δείκτης παραμένει απροσδόκητα αμετάβλητος, κοντά στο 4%.

    Η ανακοίνωση με τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δικαιώνει περαιτέρω την επιφυλακτική στάση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ως προς την πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθήσει και υποστηρίζει το αφήγημα ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να δουν περισσότερα στοιχεία αποπληθωρισμού, προτού δεσμευτούν για χαμηλότερα επιτόκια. Όπως έχουν τα πράγματα, οι αγορές έχουν διαγράψει εντελώς το ενδεχόμενο μειώσεων το Μάρτιο, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στις μετρήσεις του Μαΐου.

    Επιμένουμε στην άποψή μας για έναρξη του κύκλου μειώσεων της Fed τον Ιούνιο, αν και αυτό θα τεθεί επίσης υπό αμφισβήτηση, εφόσον ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίσει να εκπλήσσει προς τα πάνω και αν η αγορά εργασίας δεν δείχνει ταυτόχρονα σημάδια επιβράδυνσης.

    Το αμερικανικό δολάριο αντέδρασε στην είδηση όπως θα περίμενε κάποιος: ενισχύεται έναντι του ευρώ, πέριξ του 1,07 η οποία είναι και η εκτίμηση μας για το κλείσιμο του α’ τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλιάζει Wall Street και ευρωαγορές ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο

    Ιntralot και Intrakat εντάσσονται στον δείκτη MSCI Small Cap της Morgan Stanley

    Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ