• Business

  Môveo AI: Νέες επενδύσεις και επέκταση στη Ν. Αμερική


  Άνοιγμα στη Βραζιλία και νέες επενδύσεις ετοιμάζει η startup Môveo AI, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο του conversational  AΙ.

  Όπως είπαν τα στελέχη της εταιρείας, η Môveo έχει ήδη παρουσία σε 85 χώρες, ενώ ετοιμάζει να «κάνει απόβαση» στην αγορά της Βραζιλίας και της Νοτίου Αμερικής. Επίσης όπως είπε ο κ. Πάνος Καραγιάννης, η startup θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα νέο γύρο χρηματοδότησης, με σκοπό τις επενδύσεις σε νέες αγορές αλλά και να μεγαλώσουν την ομάδα της εταιρείας κατά τουλάχιστον 10 άτομα ώστε να φτάσουν τα 35 μέχρι τέλος της χρονιάς.

  H Môveo AI ιδρύθηκε το 2021 από τον Πάνο και τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Θάνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι, όντες στις ΗΠA κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μία πλατφόρμα, αξιοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και αλγορίθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. Σήμερα η Môveo AI έχει διευρυμένο πελατολόγιο που ξεπερνά τις 40 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Kaizen Gaming, η Skroutz, η Edenred, η Attica Bank, η AVIS και τα Everest. Η πλατφόρμα αριθμεί ήδη περισσότερους από 1 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση σε 85 χώρες, ενώ είναι διαθέσιμη και σε 21 γλώσσες.

  Παρά την μικρή της ιστορία, έχει ήδη αυξήσει το αποτύπωμά της στον χώρο της τεχνολογίας ενώ όπως είπε ο κ. Πάνος Καραγιάννης το 2023 πρόκειται να είναι δυναμικό, με τον τζίρο της εταιρείας να αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

  Εκτός από τα επενδυτικά της πλάνα που επικεντρώνονται στην επέκταση της startup στη Νότια Αμερική, τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι αναζητούν και νέους συνεργάτες ώστε να πρωταγωνιστήσουν στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

  «Έχει γίνει πολύς λόγος για το ΑΙ τους τελευταίους μήνες και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Στη Môveo AI έχουμε πετύχει να προσφέρουμε μια τεχνολογία που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δουν σε πρακτικό επίπεδο τις δυνατότητες του ΑΙ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όσον αφορά το πόσο έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών», αναφέρει ο Πάνος Καραγιάννης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Môveo AI.

  Η πλατφόρμα Moveo

  Η Môveo είναι μια πλατφόρμα Software as a Service (SaaS), η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται τους δικούς τους εικονικούς ΑΙ βοηθούς, χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

  «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η πλατφόρμα μας δεν είναι ένα παραδοσιακό chatbot, οι δυνατότητες των οποίων ήταν πολύ περιορισμένες και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν. Με τη Môveo, η επικοινωνία γίνεται με έναν ιδιαίτερα φυσικό τρόπο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επιχειρήσεις που αξιοποιούν την πλατφόρμα μας να βλέπουν σημαντικά οφέλη, όσον αφορά τη μείωση των δαπανών τους και την παραγωγικότητα τους», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, συνιδρυτής και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της ΑΙ πλατφόρμας (chiefofAIofficer – CAIO) τηςMôveoAI.

  Αξιοποιώντας την πλατφόρμα της Moveo.ai, κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει έναν ΑΙ εικονικό βοηθό μέσα σε λίγες μέρες, χρησιμοποιώντας προηγούμενες συνομιλίες, το περιεχόμενο ιστοσελίδων ή εγγράφων, FAQs, ή ακόμη και σύντομες περιγραφές διαδικασιών.

  Ο εικονικός βοηθός ενσωματώνεται πλήρως στο σύστημα κάθε εταιρείας, τόσο στα backend συστήματα, όσο και στα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιεί (WhatsΑpp, Instagram, Facebook, Viberκ.ά), ενώ, χάρη στην πολύ ισχυρή κατανόηση της φυσικής γλώσσας, χειρίζεται ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε 21 γλώσσες.

  Επιπλέον, ο εικονικός βοηθός μαθαίνει διαρκώς και αυτοβελτιώνεται, χρησιμοποιώντας αλγορίθμους μηχανικής εκμάθησης και μπορεί να αντιλαμβάνεται όσα δεν γνωρίζει, να τα κατηγοριοποιεί και να ζητάει να τον εκπαιδεύσει ο χρήστης του, ώστε να μπορεί να δίνει τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά.

  Διαβάστε επίσης:

  Αντώνης Σαμοθράκης: Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Instacar

  Μεγαλώνει το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα

  Γραμμάτης (Douleutaras): Το παρασκήνιο του deal με τον Φίλιππο Λάτση  ΣΧΟΛΙΑ