• Business

    Η Motor Oil… γλυκάθηκε με τη Shell και θέλει να τη βάλει και στην Κύπρο

    Motor Oil, Βαρδινογιάννης

    (Από αριστερά): Γιάννης Βαρδινογιάννης, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Πέτρος Τζαννετάκης


    Η Motor Oil Hellas, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, είναι παραδοσιακά γνωστή στην αγορά για τα διυλιστήριά της και λιγότερο για τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της λιανικής πώλησης καυσίμων. Όμως φαίνεται πως μετά την επιτυχία της απόκτησης της χρήσης του σήματος της Shell στην ελληνική αγορά, η Motor Oil… γλυκάθηκε.

    Ήδη από το 2010 η Motor Oil διαθέτει τα δικαιώματα χρήσης του σήματος της Shell στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι έχει υπό τον έλεγχό της τα πρατήρια καυσίμων που φέρουν το σήμα της Shell, και μολονότι η αγορά καυσίμων τα τελευταία χρόνια υποφέρει από την υπερφορολόγηση και τη μείωση της κατανάλωσης λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η επένδυση αυτή αποδείχθηκε πραγματικό… διαμάντι για την εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, πετυχαίνοντας όχι μόνο να ενισχύσει τον ισολογισμό της Motor Oil, αλλά και να την εξοικειώσει με τον τομέα του retail.

    Και αυτή η εξοικείωση φαίνεται πως φέρνει τώρα την επόμενη κίνηση της Motor Oil, η οποία είναι η εξαγορά των δραστηριοτήτων του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil στην Κύπρο, την οποία ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία, με την επιφύλαξη βέβαια των απαραίτητων εγκρίσεων που πρέπει να ληφθούν για να ολοκληρωθεί το deal. Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες της αγοράς, η απόφαση της Motor Oil να διεκδικήσει την απόκτηση της θυγατρικής της Lukoil στην Κύπρο ήταν… ακαριαία, μόλις έγινε γνωστό ότι ο ρωσικός κολοσσός προτίθεται να την πωλήσει, και μάλιστα σε καλή τιμή.

    Με την κίνηση αυτή, η Motor Oil μπαίνει σε μία αγορά μικρή, αλλά με αξιόλογες προοπτικές, στην οποία υπάρχουν μόνο τρεις ανταγωνιστές: η Exxon Mobil Cyprus, η ΕΛΠΕ-ΕΚΟ και η Petrolina. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να δραστηριοποιηθεί στην αγορά με το σήμα της Shell, ενώ δεν αποκλείεται η είσοδος της Motor Oil στην Κύπρο να αποτελέσει το προοίμιο μίας πιο έντονης εμπλοκής της εταιρείας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Μεγαλόνησο.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εορταστική «επίθεση φιλίας» από τον Τσίπρα στους εφοπλιστές (που κάποτε κεραυνοβολούσε)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Πιο ισχυρός ο Trump από τον Obama στο Κογκρέσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι θέλουν να χτίσουν ξενοδοχεία στον (αναβαθμισμένο) Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ