• Business

    Motor Oil – Ελλάκτωρ: Ανακοινώθηκε και επίσημα η υπογραφή συμφωνίας για την αγοροπωλησία μετοχών

    • NewsRoom
    Χ. Χόλτερμαν - Γ. Βαρδινογιάννης

    Χ. Χόλτερμαν – Γ. Βαρδινογιάννης


    Την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της MORE, θυγατρική της Motor Oil, και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την αγοροπωλησία μετοχών ανακοίνωσαν και επίσημα οι δύο εταιρείες.

    Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους και τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης της απόσχισης του κλάδου ΑΠΕ, της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όλων των λοιπών κατά νόμον εγκρίσεων και αδειών.

    Ειδικότερα η Motor Oil ανακοίνωσε  τα εξής:

    «Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (η Εταιρεία) σε συνέχεια της από 04.08.2022 χορήγησης ειδικής αδείας του Διοικητικού της Συμβουλίου για κατάρτιση συναλλαγής της 100% θυγατρικής MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (MORE) με συνδεδεμένα μέρη (ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.), σύμφωνα με τα άρθρα 99-101 του Νόμου 4548/2018, και των αποφάσεων της από 08.09.2022 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας που ενέκρινε (α) τη συναλλαγή μεταξύ της MORE και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του 75% του κλάδου ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από την MORE και (β) την υπογραφή του Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας (SPA) και της Συμφωνίας Μετόχων (SHA) μεταξύ MORE και ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ανακοινώνει τα εξής:

    Στις 08.09.2022 υπεγράφη με συμβαλλόμενα μέρη τις εταιρείες MORE και ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. το Συμφωνητικό Αγοραπωλησίας μετοχών.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της απόσχισης του κλάδου των ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και όλων των λοιπών κατά νόμον εγκρίσεων και αδειών.

    Η Εταιρεία θα ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα αναφορικά με την πορεία της συναλλαγής με μεταγενέστερες ανακοινώσεις ή μέσω των ενδιάμεσων και ετήσιων οικονομικών εκθέσεων».

    Αντίστοιχα, η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

    Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, για τα εξής :

    Σε συνέχεια της χορήγησης της σχετικής έγκρισης των Μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της 25ης Αυγούστου 2022 και 8ης Σεπτεμβρίου 2022 αντίστοιχα, την 08.09.2022 υπεγράφη μεταξύ των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Motor Oil Renewable Energy Μονοπρόσωπη Α.Ε. (MORE), 100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (ΜΟΕ), σύμβαση πώλησης μετοχών, αναφορικά με την μεταβίβαση του κλάδου ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ σε νέα εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με ποσοστό 75% η MORE και με ποσοστό 25% η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους και τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης της απόσχισης του κλάδου ΑΠΕ, της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όλων των λοιπών κατά νόμον εγκρίσεων και αδειών.



    ΣΧΟΛΙΑ