• Business

    Morgan Stanley: Στις 5.000 μονάδες ο FTSE 100


    Παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne ότι η χώρα θα παραμείνει ισχυρή και πως υπάρχουν σχέδια για την προάσπιση της οικονομίας της, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τις αγορές. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν και ορισμένες μετοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων.

    Για παράδειγμα, η αεροπορική εταιρία EasyJet, σημειώνει βουτιά άνω του 7%, ενώ οι μετοχές των τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται σημαντικές πιέσεις, με τις Barclays, Lloyds και RBS να σημειώνουν πτώση που κυμαίνεται στο 5%.

    Ο δείκτης FTSE 100 έδειξε να σταθεροποιείται λίγο μετά την ραγδαία πτώση της Παρασκευής, σημειώνοντας στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης πτώση 0,45%, στις 6.100 μονάδες. Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα των συναλλαγών την Παρασκευή μετά το δημοψήφισμα σημείωσε βουτιά 15%.

     

    ftse100

     

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Η αξία των βρετανικών μετοχών θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά 18% κατά την μετά Brexit εποχή, και ο δείκτης να υποχωρήσει από τις 6.100 μονάδες στις 5.000 μονάδες.

    Σε σημείωμα της προς τους πελάτες της, στις 24 Ιουνίου, οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν:

    “Μεγάλη αβεβαιότητα επηρεάζει τις εκτιμήσεις μας μετά την επικράτηση του Brexit. Σε γενικές γραμμές, προβλέπουμε πτώση για τις μετοχές και την αγορά συναλλάγματος. Ειδικότερα, για τις ευρωπαϊκές μετοχές, προβλέπουμε ότι ο δείκτη Euro Stoxx 50 μπορεί να υποχωρήσει στις 2.400-2.550 μονάδες και ο FTSE 100 στις 5.000-5.300 μονάδες. Ο κλάδος χρηματοοικονομικών και ο τομέας καταναλωτικών αγαθών θα οδηγήσουν την αγορά χαμηλότερα, ενώ αντίθετα, ο τομέας υγείας θα υπεραποδώσει.”

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/neo-sok-se-metoches-ke-lira-jp-morgan-poulai-epithetika-eurobank-opia-vouliazi/56377

     



    ΣΧΟΛΙΑ