• Business

    Morgan Stanley: Γιατί η Ferrari εκτόπισε τη Tesla από τη 1η θέση της πιο ελκυστικής μετοχής

    Benedetto Vinia (Ferrari), Elon Musk (Tesla)

    Benedetto Vinia (Ferrari), Elon Musk (Tesla)


    Παρά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων με μία εντυπωσιακή επίδοση, ύστερα από τα ιστορικά χαμηλά του 2022, η μετοχή της Tesla ακόμα αντιμετωπίζει δεύτερες σκέψεις από τους αναλυτές. Η Morgan Stanley σε ένα πρόσφατο σημείωμά της, εκτόπισε την μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ από την πρώτη θέση και τοποθέτησε αυτή της Ferrari.

    To προβλέψιμο επιχειρηματικό μοντέλο και το ισχυρό brand είναι τα δυνατά χαρτιά της Ferrari, σύμφωνα με τον αναλυτή της επενδυτικής τράπεζας, Adam Jonas, o οποίος θεωρεί ότι η δημοφιλής πολυτελής εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών της στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Βλέπει τιμή-στόχο στα 310 δολάρια

    Η επενδυτική τράπεζα βλέπει ανάκαμψη της μετοχής από τα 270 δολάρια στα 310 δολάρια, μία άνοδο που ξεπερνάει το 15% από το κλείσιμο της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Ferrari, από την αρχή του έτους πρωταγωνίστησε στο ράλι μετοχών, με άνοδο 26%.

    Βέβαια, η ανάκαμψη αυτή είναι περίπου το 50% της θεαματικής ανόδου της μετοχής της Tesla, η τιμή της οποίας από τις αρχές Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 57%.

    «Η Ferrari δεν είναι φθηνή, αλλά αυτό είναι το τίμημα για την ασφάλεια», ανέφερε η Morgan Stanley στο σημείωμά της.

    «Εμπιστευόμενοι τις γνώσεις τους στα υβριδικά μοντέλα σε συνδυασμό με το αγωνιστικό DNA, πιστεύουμε ότι η Ferrari μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα έχει εξίσου υψηλή ζήτηση με αυτό που έχουν συνηθίσει οι επενδυτές από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Jonas.

    Τα χαρακτηριστικά της Ferrari

    Δεδομένης της απαισιόδοξης θέσης της τράπεζας για την πορεία των μετοχών, στο σημείωμά της η Morgan Stanley αναφέρει ότι η Ferrari διαθέτει ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο και περιθώριο για ισχυρά κέρδη.

    «Κατά την άποψή μας, η αγορά μιας Ferrari σήμερα δεν αφορά τόσο τον «ήχο του κινητήρα» ή την «απόδοση». Αντίθετα, πιστεύουμε ότι είναι ένα σύνολο παραγόντων που ωθούν τους πελάτες να θέλουν τα στοιχεία που η Ferrari διαθέτει: σπανιότητα, επιθυμία, συνδυασμό πολυτέλειας και επιδόσεων (που απορρέουν από την γενεαλογία αγώνων της Formula 1) και εξαίσια ιταλική σχεδίαση και μηχανική», αναφέρει το σημείωμα της Morgan Stanley.

    Το brand και η περιορισμένη διάθεση στην αγορά προκαλούν μία άνευ προηγούμένου ζήτηση για τα μοντέλα της Ferrari, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, με την αυτοκινητοβιομηχανία μοντέλων πολυτελείας να μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση και να συμβάλει στην προσφορά, σύμφωνα με τους αναλυτές.

    Όσο για τη Tesla, η Morgan Stanley θέτει ως στόχο-τιμή τα 220 δολάρια από 193 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Το ράλι των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα



    ΣΧΟΛΙΑ