• Business

    Moody’s Investors Service: Αυτοκινητοβιομηχανία, αερομεταφορείς, ναυτιλία, ξενοδοχεία στο μάτι του κυκλώνα

    • NewsRoom


    Πολλές επιχειρήσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική θα δουν την κερδοφορία τους να πλήττεται από την πανδημία του κοροναϊού, αναφέρει η Moody’s Investors Service σε ανάλυση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς τα έσοδα τους μειώνονται, τα περιθώρια τους συρρικνώνονται και οι εφοδιαστικές τους αλυσίδες διαταράσσονται.

    “Περίπου το 9% από τις 920 επιχειρήσεις της περιοχής (EMEA) που εξετάσαμε έχουν υψηλή έκθεση στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, το 54% έχει μέτρια έκθεση και το υπόλοιπο χαμηλή”, αναφέρει ο Richard Morawetz, αντιπρόεδρος της Moody’s. “Οι εταιρείες που ήδη έχουν μικρή ρευστότητα και είναι πιο χαμηλά στην πιστοληπτική κλίμακα θα κινδυνέψουν περισσότερο εάν η πανδημία διαρκέσει πολύ”.

    Οι τομείς με μεγάλη έκθεση περιλαμβάνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους αερομεταφορείς, τη ναυτιλία, τα καταλύματα, τον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης. Ο οίκος εκτιμά ότι αυτοί οι κλάδοι θα γνωρίσουν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην κερδοφορία τους.

    Ωστόσο, ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική τους ικανότητα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα τους να προσαρμόσουν τις δραστηριότητες τους και τις χρηματοοικονομικές τους λειτουργίες και να διατηρήσουν επαρκή επίπεδα αποθεμάτων ρευστότητας, αναφέρει ο οίκος.

    Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, προσθέτει η Moody’s, θα επιφέρουν μείωση της κερδοφορίας και των πιστωτικών δεικτών των εταιρειών έρευνας και παραγωγής, ενώ οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές εταιρείες, ιδίως αυτές με μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην Κίνα, επίσης θα νιώσουν τον αντίκτυπο από την υποχώρηση των τιμών στα κέρδη τους.



    ΣΧΟΛΙΑ