• Business

    Μόνιμες άδειες online: Αιτήθηκαν οι 11 μεταβατικοί-Πρόσκληση της Επιτροπής Παιγνίων σε όλους τους άλλους


    Πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να δραστηριοποιηθούν στην αγορά τυχερών παιχνιδιών διαδικτύου με μόνιμες άδειες,  απηύθυνε η Επιτροπή Παιγνίων, σημαίνοντας επισήμως, την έναρξη της διαδικασίας διάθεσης μόνιμων αδειών.

    Σημειώνεται, ότι για όσους ήδη δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά παιχνιδιών διαδικτύου, η ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων έληξε στις 7/9/2020 ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του Κανονισμού και ανταποκρίθηκαν σε αυτή και οι 11 εταιρείες που έχουν προσωρινές άδειες.

    Η διαδικασία πλέον, είναι να εξετασθούν οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά από την Επιτροπή Παιγνίων και εφόσον οι φάκελοι είναι πλήρεις, οι επιχειρήσεις θα κληθούν για να καταθέσουν την εγγυητική και το τίμημα για τις άδειες που ζητούν. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των μικρότερων εταιρειών της αγοράς, νομοθέτησε τη δυνατότητα, αποπληρωμής του τιμήματος σε δόσεις.

    Προβλέπεται, το αντίτιμο κάθε τύπου άδειας να καταβάλεται εφάπαξ ή τμηματικά σε τέσσερις (4) ετήσιες ισόποσες καταβολές. Για την έκδοση κάθε τύπου άδειας απαιτείται η προηγούμενη καταβολή είτε εφάπαξ του συνολικού, αντίστοιχου για κάθε τύπο άδειας, αντιτίμου είτε της πρώτης τμηματικής καταβολής αυτού υπό τον όρο της ολοσχερούς καταβολής του συνολικού αντιτίμου.

    Ακολούθως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία Golive, δηλαδή να υπογραφούν οι  συμβάσεις με τους όρους του νέου πλαισίου των μόνιμων αδειών και να προσαρμοστούν οι πλατφόρμες των εταιρειών στο νέο πλαίσιο.

    Τι αλλάζει

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η τυπική και ουσιαστική διαδικασία και από το 2021, στην ελληνική αγορά θα δραστηριοποιούνται οι εταιρείες online τυχερών παιγνίων με μόνιμες άδειες. Σημειώνεται ότι οι νέες εταιρείες, που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν άδεια διαδικτύου και θέλουν να αποκτήσουν, μπορούν να αιτηθούν άδεια οποτεδήποτε θελήσουν.

    Οι αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο, αφορούν τόσο τους όρους των παιχνιδιών όσο και τις διαδικασίες που τηρούνται. Πλέον Εποπτική Αρχή για όλους, θα είναι η Επιτροπή Παιγνίων, και στους servers της Επιτροπής θα τηρούνται αντίγραφα όλων των κινήσεων και των παιχνιδιών των παικτών. Επίσης θα απαγορεύεται η διαφήμιση των RNG και casino games ενώ σε αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχει και όριο πονταρίσματος.

    Το γεγονός ότι πλέον οι επιχειρήσεις της αγοράς θα έχουν μόνιμες άδειες, δημιουργεί ένα ξεκάθαρο ορίζοντα για τη λειτουργία τους, και θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε επενδύσεις επικοινωνίας και marketing προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να εξασφαλίσουν σημαντικότερα μερίδια.

    Η ανακοίνωση της Επιτροπής Παιγνίων

    Με την παρακάτω ανακοίνωση η Επιτροπή Παιγνίων, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, που σήμερα δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά, να καταθέσουν αίτηση για μόνιμη άδεια.

    “Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4002/2011 (Α 180), ιδία δε τις διατάξεις του άρθρου 45 αυτού, και τις διατάξεις των Κανονισμών Παιγνίων που θεσπίστηκαν για τη ρύθμιση της Διοργάνωσης και Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου, ιδία δε τις με αριθμό 79305 ΕΞ 2020/23.07.2020 (Β 3262), 79835 ΕΞ 2020/24.07.2020 (Β 3265) και 79841 ΕΞ 2020/24.07.2020 (Β 3266) αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, τα νομικά πρόσωπα που επιθυμούν τη χορήγηση Άδειας Διοργάνωσης και Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου δύνανται να αιτηθούν αυτήν από την Ε.Ε.Ε.Π..

    Για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου προβλέπονται αποκλειστικά δύο τύποι αδειών:

    1. άδεια για διεξαγωγή Διαδικτυακού Στοιχήματος, του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης γ’ του άρθρου 25 του ν.4002/2011 (Α 180), και
    2. άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων της περίπτωσης κβ’ του άρθρου 25 του ν.4002/2011 (Α 180).

    Σε κάθε υποψήφιο κάτοχο δύναται να χορηγηθούν και οι δύο τύποι αδειών. Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση, παραχώρηση ή εκχώρησή τους, ολικώς ή μερικώς. Κάθε άδεια έχει ενιαίο και αδιαίρετο χαρακτήρα και δεν επιτρέπεται η κατάτμησή της, ενώ απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο εκμίσθωση ή συνεκμετάλλευση της άδειας με τρίτους.

    Η Ε.Ε.Ε.Π. καλεί τα νομικά πρόσωπα που το επιθυμούν να καταθέσουν την αίτηση του άρθρου 45 του ν.4002/2011 (Α 180), με τα δικαιολογητικά και στοιχεία του άρθρου 5 της με αριθμό 79835 ΕΞ 2020/24.07.2020 (Β 3265) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, και λαμβανομένης υπόψη της εκδοθείσας Οδηγίας 1/2020 της Ε.Ε.Ε.Π., προς απόδειξη της συμμόρφωσής τους προκειμένου για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

    Aκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ