• Business

    Mondelēz: Προωθεί τους ESG «Snacking Made Right» στόχους της

    • ESG Team
    Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International (Πηγή: mondelezinternational.com)

    Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International (Πηγή: mondelezinternational.com)


    Την Snacking Made Right Report Έκθεση για το οικονομικό έτος 2022, δημοσίευσε η Mondelēz International, προωθώντας την πρόοδο της εταιρείας αναφορικά με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και σχετικές με τη διακυβέρνηση προτεραιότητές της (ESG), καθώς και του οράματός της να ηγηθεί του μέλλοντος του σνακ.

    Η έκθεση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου της εταιρείας να παρέχει διαφανείς και μετρήσιμες πληροφορίες στα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τους ESG στόχους, πολιτικές, πρωτοβουλίες και προγράμματά της, επιδιώκοντας, παράλληλα, να ενισχύσει και επιταχύνει το όραμα βιωσιμότητας της εταιρείας αναφορικά με τη συμβολή της στη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου μαζί άνθρωποι και πλανήτης θα ευημερούν.

    Τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία ανέδειξε τη βιωσιμότητα ως τον τέταρτο πυλώνα της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής της. Αυτή η έκθεση απεικονίζει τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της Mondelēz International στην οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης εταιρείας σνακ που θα συμβάλει στην καινοτομία και θα επιταχύνει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον των ενδιαφερόμενων μερών της.

    «Καθώς συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση στη 2η μας δεκαετία ως μία υπεύθυνη, υψηλής ανάπτυξης, παγκόσμιας αμιγώς εταιρείας σνακ, δίνουμε προτεραιότητα σε βασικούς τομείς του Snacking Made Right, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε την καινοτόμο και βιώσιμη ανάπτυξη με τον σωστό τρόπο τόσο για τους ανθρώπους, όσο και τον πλανήτη», δήλωσε ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International.

    «Είμαι περήφανος που στη Mondelēz International σημειώνουμε πρόοδο ως προς την επίτευξη του οράματός μας σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών και προκλήσεων. Επιδεικνύουμε σαφή δέσμευση στο να ηγηθούμε του μέλλοντος του σνακ».

    Η φετινή Snacking Made Right έκθεση απεικονίζει την πρόοδο της εταιρείας ως προς τους στόχους της για το 2025, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας περισσότερων βιώσιμων συστατικών, συνεισφοράς στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, βελτίωσης της συσκευασίας, προώθησης πρωτοβουλιών διαφορετικότητας, ισότητας & συμπερίληψης (DE&I) και υποστήριξης πελατών, συναδέλφων και κοινοτήτων.

    Τον περασμένο χρόνο, η εταιρεία σημείωσε σημαντική πρόοδο ως προς τους στόχους της για το 2025:

    Εστιάζοντας στην πιο βιώσιμη προμήθεια βασικών συστατικών, τον περιορισμό των κλιματικών επιπτώσεων, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αύξηση του σχεδιασμού ανακυκλώσιμων συσκευασιών

    Δομώντας τη βάση του ανθρώπινου δυναμικού της με πολλά και διαφορετικά ταλέντα σημειώνοντας έτσι σημαντική πρόοδο στην πρωτοβουλία της διαφορετικότητας, ισότητας & συμπερίληψης (DE&I) σε παγκόσμιο επίπεδο για τους συναδέλφους, τον πολιτισμό και τις κοινότητες

    Εξελίσσοντας το χαρτοφυλάκιό της, καθώς προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε μια σειρά επιλογών διατροφής και ευημερίας για τους καταναλωτές, προωθώντας παράλληλα την συνείδητη επιλογή μεριδοποιημένων ποσοτήτων και τον δραστήριο τρόπο ζωής

    Κατά τη διάρκεια του 2022, η Mondelēz International συνέχισε να ηγείται της βοήθειας στην παραγωγή κακάο με τον σωστό τρόπο μέσω του Cocoa Life, το χαρακτηριστικό παγκόσμιο πρόγραμμά μας για τη βιωσιμότητα του κακάο, με περισσότερους από 230.000 αγρότες να συμμετέχουν έως το τέλος του 2022.

    Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την επόμενη φάση του Cocoa Life που υποστηρίζεται από επιπλέον $600 εκατ. έως το 2030, στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης ύψους $1 δις. από την έναρξη του προγράμματος με σκοπό την αύξηση της κλίμακας όγκου κακάου τη συνεργασία με σχεδόν 300.000 αγρότες έως το 2030 και την επιτάχυνση των επιπτώσεών του.

    «Στη Mondelēz International, δεσμευόμαστε ολόψυχα να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα και πιο γρήγορα όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη και αντίκτυπο», δήλωσε η Christine Montenegro McGrath, Senior Vice President και Chief Global Impact and Sustainability Officer της Mondelēz International.

    «Χτίζοντας στους δημόσιους στόχους μας για το 2025, έχουμε τολμηρές και στοχευμένες μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες που μας βοηθούν να εστιάσουμε, επιταχύνουμε και κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας, και επίσης δίνουμε μακροπρόθεσμη έμφαση στην επίτευξη των στόχων μας για το 2050 για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και απορρίμματα συσκευασίας στηρίζοντας τις κυκλικές οικονομίες».

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΡΩΝ-RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μακροχρόνια σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά

    Πέτρος Τζαννετάκης: Προτεραιότητα για τη Motor Oil η βιώσιμη ανάπτυξη

    Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil): Τα υψηλά κέρδη σε μια χρονιά δεν σημαίνουν ότι αισχροκερδούμε

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ