• Business

    Moderna: Άνοιγμα στην αγορά της Κίνας με επένδυση 1 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Ο επικεφαλής της Moderna, δισεκατομμυριούχος Στεφάν Μπανσέλ

    Ο επικεφαλής της Moderna, δισεκατομμυριούχος Στεφάν Μπανσέλ


    Άνοιγμα στην Κίνα κάνει η Moderna, καθώς πρόκειται να ανακοινώσει την πρώτη της επένδυση στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το κινεζικό επιχειρηματικό δίκτυο ενημέρωσης Yicai.

    Η αμερικανική φαρμακευτική και βιοτεχνολογική εταιρεία της Μασαχουσέτης, θα αποκαλύψει πολλά έργα στην Κίνα, σε μια συνολική επένδυση που θα αγγίξει το 1 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η φαρμακοβιομηχανία αναζητά επικοινωνία με τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, προσθέτει το Yicai.

    Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος Στεφάν Μπανσέλ, έφτασε στη Σαγκάη και θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της επένδυσης, σύμφωνα με το κινεζικό ρεπορτάζ.

    Ο ίδιος είχε δηλώσει, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην ασιατική χώρα τον Απρίλιο, ότι η εταιρεία θα επιταχύνει τις επενδύσεις στη Σαγκάη ενώ επιδιώκει να συνεργαστεί με Κινέζους εταίρους για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων, προστίθεται.

    Σημειώνεται ότι η Moderna άνοιξε εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κίνα τον Μάιο, με εγγεγραμμένο κεφάλαιο 100 εκατ. δολαρίων, ενώ ανακοίνωσε ότι διερευνά ευκαιρίες στην αγορά για να φέρει την πλατφόρμα mRNA στη χώρα, σύμφωνα με το Yicai.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μασούτης: Nέος Marketing Director ο Γιάννης Καλαϊτζάκης

    SOFTONE: Αύξηση 40,7% στα έσοδα – Στα €12,8 εκατ. τα EBITDA

    Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Λάζαρος Κυρίζογλου



    ΣΧΟΛΙΑ