• Business

    MLS: Το κρίσιμο πόρισμα της Deloitte και ο «καυτός» Αύγουστος για τους ομολογιούχους

    MLS

    Ιωάννης Καματάκης. Πρόεδρος και πρώην Διευθ. Σύμβουλος MLS Πληροφορική


    Στο πόρισμα της Deloitte στρέφονται πλέον τα βλέμματα στην υπόθεση της MLS, η οποία επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί μετά τις ατασθαλίες που εντόπισε έλεγχος της ΕΛΤΑ στον ισολογισμό της εταιρείας για την χρήση του 2019.

    Η διεθνής ελεγκτική εταιρεία διενεργεί ενδελεχή έλεγχο (έλεγχο ειδικού σκοπού) με εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να αποτυπωθούν σωστά τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και να αναμορφωθούν οι οικονομικές καταστάσεις.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νάρκισσος Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων απέφυγε να τοποθετήσει χρονικά την έκδοση του πορίσματος, πρόσθεσε ωστόσο πως μετά την ολοκλήρωση του ειδικού ελέγχου από την Deloitte θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημοσιοποίηση της χρήσης του 2019 προς το τέλος Αυγούστου.

    Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται λογιστική απάτη, λέγοντας πως το ζήτημα που προέκυψε με τα άυλα περιουσιακά στοιχεία είναι λογιστικό και αφορά τη σχέση των άυλων περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τις πωλήσεις της εταιρείας ενώ τόνισε πως οι απόψεις σχετικά με την αποτύπωση των άυλων στοιχείων διίστανται.

    Το στέλεχος της MLS εξέφρασε την άποψη πως παρά την πανδημία και το πλήγμα που έχει υποστεί η αξιοπιστία και η φήμη της, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει προοπτικές και μέλλον στο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην αγορά και στην οικονομία. Όπως είπε, σε περίπου ένα μήνα θα έχει σχηματίσει συνολική άποψη για την μακροπρόθεσμη προοπτική της εταιρείας, τονίζοντας πάντως πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση είναι η εκπλήρωση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων, προκειμένου η εταιρεία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

    Να σημειωθεί πως η πρόσφατη γενική συνέλευση των ομολογιούχων (για το ομόλογο ΜΛΣ03) δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία για να ψηφίσει την καταγγελία του ομολογιακού. Μετά από αυτό, ορίστηκε να πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 5 Αυγούστου. Για τα υπόλοιπα ομόλογα εκκρεμεί η απόφαση της δικαστού επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής που κατατέθηκε προ ημερών και οδήγησε στην αναστολή διεξαγωγής τους. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως οι ομολογιούχοι κρατούν τον κλειδί των εξελίξεων, σημειώνοντας πως η στάση που θα τηρήσουν θα καθορίσουν την πορεία της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ