• Business

    Μυτιληναίος (τηλεδιάσκεψη): Έρχονται νέα Projects-Καλύτερο το β εξάμηνο του 2020

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, το 2020 εξελίσσεται σε μια θετική χρονιά για τον όμιλο Mytilineos, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρείας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο πρόεδρος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    Όπως είπε “είμαστε κοντά στο να διατηρήσουμε τη κερδοφορία κοντά στα επίπεδα του 2019 και άρα και το μέρισμα” πιστεύω ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε, δεδομένων φυσικά των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη συγκυρία.

    “Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε κοντά στα περσινά μας αποτελέσματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι “με τα σημερινά αποτελέσματα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν το στόχο για το 2020 – να επαναλάβουμε τα νούμερα του 2019, που ήταν και τα υψηλότερα που έχουμε πετύχει έως τώρα”.

     Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου σημείωσε ότι είναι πολύ θετικά ειδικά αν συγκριθούν με το δεύτερο εξάμηνο του 2019 που  ήταν το αμέσως προηγούμενο,   ακριβώς πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

    Για το δεύτερο εξάμηνο, εξέφρασε ικανοποίηση για τα projects που έρχονται, σχολιάζοντας “δεν μπορώ να πω περισσότερα, κάντε λίγο υπομονή” και τονίζοντας ότι θα είναι καλύτερο το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

    Μέσα στο 2020 οι επενδύσεις του ομίλου (capex guidance) ανέρχονται σε  200  εκατ.

    Για την ενέργεια

    Αναφερόμενος στους επιμέρους τομείς δραστηριότητας σημείωσε ότι “στην αλουμίνα οι τιμές έπεσαν πολύ λόγω της ζήτησης – πλέον η ζήτηση έχει επανέλθει σε υγιή επίπεδα και έχουν ανέβει οι τιμές, ενώ με βάση την τάση στο αλουμίνιο, που είναι ενδεικτική και για την παγκόσμια οικονομία, –εξέφρασε αισιοδοξία για rebound.

    Για τον τομέα της ενέργειας σημείωσε ότι ο λόγος που στην ενέργεια πέτυχε σημαντικές αποδόσεις είναι το φυσικό αέριο. Ο όμιλος έχει  ένα πολύ ανταγωνιστικό portfolio ενώ οι τιμές έπεσαν δραματικά. Στην προμήθεια ενέργειας σημείωσε ότι δεν βλέπει προς το παρόν τάσεις συγκέντρωσης ωστόσο είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί και τότε ο όμιλος θα είναι έτοιμος.

     Σχετικά με τις ΑΠΕ σημείωσε ότι προβλέπει ότι θα διαθέτει ο όμιλος 300 MW μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου. Σημείωσε ότι στον όμιλο θα υπάρχει ειδικό energy management division, κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα.

    Επιτυχία αν η ύφεση  είναι μονοψήφιο ποσοστό

     Εκτιμώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομίας, εκτιμά δραστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς παγκοσμίως. Για την ελληνική οικονομία, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να υπάρξει σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για να επανέλθει η οικονομία. Οι επιπτώσεις του covid ωστόσο, σημείωσε  θα μείνουν για αρκετό καιρό. Όπως είπε η κυβέρνηση παλεύει να συγκρατήσει την ύφεση – που θα είναι μεγάλη και θεωρεί ότι θα είναι επιτυχία αν η ύφεση είναι μονοψήφιο ποσοστό.

    Όπως σημείωσε, ο Πρόεδρος της εταιρείας,  ότι το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας είναι κρίσιμο θέμα για τη κυβέρνηση και για τη ΔΕΗ και ήδη πραγματοποιούνται συζητήσεις και σε επίπεδο εταιρείας και σε επίπεδο ΣΕΒ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ