• Business

    Μυτιληναίος: Υπογραφή σύμβασης για την επέκταση του Προαστιακού

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Σύμβαση με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση», υπέγραψε η Μυτιληναίος σε κοινοπραξία με την εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Ισθμού – Λουτρακίου, με ηλεκτροκίνηση, που θα συνδεθεί και με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Αεροδρομίου -Κορίνθου-Κιάτου- Αιγίου.

    Υπενθυμίζεται πως προσφάτως έγινε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή στο νέο τμήμα από Κιάτο έως Αίγιο το οποίο έχει κατασκευάσει η MYTILINEOS, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ, καθώς και την μεγάλη εμπειρία της σε εν λόγω έργα.

    Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για τη MYTILINEOS, το οποίο σηματοδοτεί τη σημαντική τεχνογνωσία που αποκτά η εταιρεία στο συγκεκριμένο τομέα.

    Εκτός από τις σιδηροδρομικές εργασίες με ηλεκτροκίνηση, η κοινοπραξία MYTILINEOS – ΞΑΝΘΑΚΗΣ αναλαμβάνει τόσο την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ισθμού όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέες αποβάθρες στον Σταθμό Ισθμού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου, ενώ θα τοποθετηθούν σύγχρονα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (Α.Σ.Ι.Δ.).

    Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 4 Ιουνίου και προβλέπεται διάρκεια κατασκευής 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της.

    Η καθαρή αξία του συμβολαίου είναι ύψους 6,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ