• Business

    Μυτιληναίος: Εξοπλίζει την Παιδιατρική Κλινική Ιωαννίνων-Άμεση βοήθεια σε περισσότερα από 5.700 παιδιά

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. CEO Μυτιληναίος


    Νέο έργο κοινωνικής ευθύνης αναλαμβάνει η Μυτιληναίος Α.Ε, στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει ξεκινήσει από το 2017 με με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Στόχος της συνεργασίας αυτής αποτελεί η υποστήριξη του έργου του σωματείου, για τη δημιουργία και την αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών για τα θέματα των παιδικών τραυματισμών.

    Όπως γνωστοποιήθηκε με σχετική ανακοίνωση, η MYTILINEOS ολοκλήρωσε πρόσφατα την παροχή απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την άρτια λειτουργία της Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών και της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Με την ολοκλήρωση του έργου είναι πλέον εφικτή η υπηρεσία της άμεσης ανταπόκρισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από την πρώτη κρίσιμη ώρα για οποιονδήποτε τραυματισμό ενός παιδιού, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για την έκβαση της υγείας του.

    Υπολογίζεται ότι η Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών θα προσφέρει συνολικά άμεση βοήθεια σε περισσότερα από 5.700 παιδιά ετησίως, ενώ περίπου 2.500 παιδιά εξετάζονται είτε ως χρόνια περιστατικά, είτε στα ειδικά Ιατρεία της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

    Στην ανακοίνωση της εταιρίας υπογραμμίζεται ότι το έργο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αν ληφθεί υπόψη ότι η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Ιωαννίνων καλύπτει τις περιοχές Ηπείρου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αλβανίας. Επιπρόσθετα, μετά την άφιξη χιλιάδων προσφύγων στην περιοχή της Ηπείρου, η κλινική παρέχει νοσοκομειακή αλλά και πρωτοβάθμια φροντίδα σε εκατοντάδες προσφυγόπουλα.

    Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να παρέχεται η συνεισφορά της εταιρείας στα προγράμματα πρόληψης του σωματείου, με την κάλυψη εξόδων εκτύπωσης και δωρεάν διανομής πληροφοριακού υλικού σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καθότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.

    Η MYTILINEOS υπενθυμίζει, επιπλέον, ότι, στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας, έχει δημιουργήσει εξολοκλήρου το ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, έχει εξοπλίσει με τα απαραίτητα μηχανήματα το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Ύδρας και έχει συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία του αντίστοιχου ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, υποδομές υγείας που υπολογίζεται ότι εξυπηρετούν περισσότερα από 16.000 παιδιά σε ετήσια βάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mytilineos: Ισχυρή κοινωνική και οικονομική επίδραση στην Ελλάδα-Υποστηρίζει 13.598 θέσεις εργασίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Mytilineos στο πλευρό των πυροπαθών: Έργα 1.000.000 ευρώ στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυτιληναίος: Με τρεις εξαγορές ενισχύεται στην πράσινη οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ