• Bons Vivants

    Milos: Το διάσημο ελληνικό εστιατόριο κάνει ντεμπούτο στο νέο hotspot των διασημοτήτων στο LA

    • NewsRoom

    Πηγή: hollywoodreporter.com


    Τρεις ακόμη “νόστιμοι” λόγοι για να επισκεφτείτε τη Century City έρχονται σύντομα, χάρη σε ένα τολμηρό σχέδιο από τους αδελφούς Reuben.

    «Το κάνω αυτό σε όλη μου τη ζωή. Γνωρίζω πώς να διαχειρίζομαι μεγάλα κτίρια», τονίζει ο δισεκατομμυριούχος David Reuben Jr., αναλύοντας το όραμά του για την πόλη.

    Η εταιρεία του αυτή τη στιγμή δείχνει τη δυναμική της με το Century Plaza, ένα συγκρότημα 25 στρεμμάτων αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων δίπλα στη Λεωφόρο των Αστέρων στη Century City.

    Αποτελείται από τους δίδυμους πύργους πολυτελών διαμερισμάτων Park Elm στο Century Plaza (πρώην Century Tower Residences), το Fairmont Century Plaza Hotel, δημόσια πάρκα και σχεδόν 10.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων για εμπορικές δραστηριότητες.

    Ο Reuben γνώριζε ότι είχαν ένα σημαντικό κενό να καλύψουν στο Century City. «Μένω εδώ, εργάζομαι εδώ, θέλω να μπορώ να πάω σε ένα “fresh” εστιατόριο το βράδυ», λέει ο Ρούμπεν.

    Park Elm στο Century City, Πηγή: hollywoodreporter.com

    Αναβαθμίζεται η περιοχή

    «Οι άνθρωποι της JPMorgan θέλουν να πάνε τους πελάτες τους κάπου εκτός από το Din Tai Fung.

    Δεν κατηγορώ το συγκεκριμένο εστιατόριο. Λατρεύω τα ζυμαρικά με σούπα, αλλά αν είχα ένα εκατομμύριο ή ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο ταμείο μου, πιθανότατα θα ήθελα να πάω τους πελάτες μου σε ένα κατάστημα πιο υψηλού επιπέδου».

    Για να καλύψει αυτό το κενό, ο Reuben έχει αποκτήσει τρία αναγνωρισμένα εστιατόρια, τα οποία πρόκειται να ανοίξουν τα πρώτα τους εστιατόρια στο LA στο Century Plaza στα τέλη του 2024.

    Η επένδυση περιλαμβάνει το estiatorio Milos, το διάσημο ελληνικό εστιατόριο με θαλασσινά του σεφ Κώστα Σπηλιάδη, το οποίο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο LA κατά μήκος της λεωφόρου Constellation, ακριβώς απέναντι από το Westfield Century City.

    «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έρχομαι επιτέλους στο Λος Άντζελες και βρίσκομαι τόσο κοντά στα πιο όμορφα προϊόντα της Καλιφόρνιας και της Δυτικής Ακτής», δηλώνει ο κ. Σπηλιάδης.

    Από αριστερά: Chef Christopher Arellanes του KYU, Chef Noz του Sushi Noz και Costas Spiliadis του εστιατορίου Milos – Πηγή: hollywoodreporter.com

    «Αυτό και μόνο θα ανεβάσει τη Μήλο σε άλλο επίπεδο. Η απλή και υγιεινή ελληνική κουζίνα, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο “σπίτι” πέρα από τα ελληνικά νησιά.

    Ο εντυπωσιακός χώρος στο Century Plaza θα μετατραπεί σε έναν αληθινό “ναό” για την προβολή των καλύτερων “δώρων” της γης και της θάλασσας στον οποίο οι Καλιφορνέζοι και οι άνθρωποι του κόσμου θα γνωρίσουν τις πραγματικές γεύσεις της Μεσογείου», προσθέτει.

    Η πέμπτη τοποθεσία του hotspot διασημοτήτων της Νέας Υόρκης KYU, το βραβευμένο concept, εμπνευσμένο από την Ασία, με τον διάσημο σεφ Christopher Arellanes, θα ανοίξει ακριβώς απέναντι από το υπαίθριο λόμπι του Fairmont.

    Αυτά τα δύο, συνδέονται με το Sushi Noz με τα 2 αστέρια Michelin, υπό την επίβλεψη του σεφ Nozomu Abe.

    «Το Century Plaza πρόκειται να αποτελέσει ορόσημο στο εκλεκτό φαγητό του Λος Άντζελες», σημειώνουν ο David και ο Josh Foulquier, επιχειρηματικοί συνεργάτες του σεφ Noz και συνιδρυτές του We All Gotta Eat Group.

    Εκτοξεύονται οι τιμές των κατοικιών

    Η προσθήκη αυτών των εστιατορίων αποτελεί μέρος της στροφής 360 μοιρών που ακολουθούν οι Reuben Brothers, καθώς μεταμορφώνουν το Century Plaza και πιστεύουν ότι προσθήκες όπως το KYU, το estiatorio Milos και το Sushi Noz θα εκτοξευόσουν τις τιμές των κατοικιών στο Park Elm του Century Plaza, από περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα basic διαμέρισμα σε πολλά εκατομμύρια για ένα ρετιρέ.

    Σημειώνεται ότι η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη καθοριστεί για τα επτά ρετιρέ, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά το επόμενο έτος.

    Τα εστιατόρια ενώνουν το Lumière, την αμερικανική μπρασερί γαλλικής έμπνευσης του ξενοδοχείου Fairmont Century Plaza.

    «Βγαίνεις από το ασανσέρ και κυριολεκτικά βρίσκεσαι σε μια σειρά από πολυτελή καταστήματα λιανικής και τα καλύτερα εστιατόρια, ενώ μετά κατευθείαν μέσω αυτού συνδέεσαι με το Westfield»,εξηγεί ο κτηματομεσίτης David Parnes του The Agency’s Bond Street Partners.

    «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό», σημειώνει.

    Ο Parnes και ο συνέταιρός του στην Bond Street, James Harris, μαζί με την The Agency Development Group, διαχειρίζονται τις πωλήσεις στους δύο πύργους.

    Τον Απρίλιο του 2023, οι Rebuen Brothers απέκτησαν τον έλεγχο της ανάπτυξης του Century Plaza του Michael Rosenfeld για 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια κλειστή δημοπρασία.

    Ο επανασχεδιασμός του Century City – έδρα των επιχειρηματικών δυναμικών εταιρειών όπως το Bloomberg, τη JP Morgan και τη CAA – σε μια γειτονιά με δυνατότητα για περπάτημα, μικτής χρήσης premium διαμερισμάτων και πολυτελών εμπορικών χώρων, μέχρι στιγμής φαίνεται να μπορεί να αντέξει την ύφεση της αγοράς.

    Η μεγαλύτερη πόλη εν πόλη

    Ο Kevin Shannon της Newmark ανέφερε πρόσφατα στο The Real Deal ότι η Century City αποτελεί «την καλύτερη αγορά για γραφεία στη χώρα».

    «Η αγορά γραφείων Century City ανθεί!», λέει ο Parnes.

    Αεροφωτογραφία της ανάπτυξης του Century Plaza που δείχνει το Fairmont Century Plaza και τους πύργους Park Elm – Πηγή: hollywoodreporter.com

    «Είναι πραγματικά ο αστικός πυρήνας για γραφεία με πρώτη τη βιομηχανία του θεάματος και πολλές διασημότητες να μετακομίζουν στην Century City».

    Πράγματι, η Rihanna αγόρασε ένα διαμέρισμα (που κάποτε ανήκε στον Matthew Perry) στο παρακείμενο κτίριο The Century πέρυσι για 21 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Priscilla Presley φέρεται να αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Century City το 2021 για 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο στόχος του Reuben είναι, έστω και καθυστερημένα, η εκπλήρωση της αρχικής υπόσχεσής του στη Century City.

    «Αυτό που έκανε το Century Plaza ήταν να φέρει τη Century City από το όνειρο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 σε αυτό που είναι τώρα», σημειώνει ο  ίδιος.

    «Και πάντα ήταν η μεγαλύτερη πόλη μέσα σε μια πόλη», συμπληρώνει.

    Διαβάστε επίσης: 

    Cafe Mars στο Μπρούκλιν: Έντονα χρώματα, εντυπωσιακά έπιπλα και παιχνιδιάρικη διάθεση 

    Στέλιος Παρλιάρος: Ελληνική ζαχαροπλαστική στη Ζουμπουλάκη

    Y Le Yacht: Το πρωτοποριακό project ενός Γάλλου αρχιτέκτονα



    ΣΧΟΛΙΑ