• Architecture & Design

    Y Le Yacht: Το πρωτοποριακό project ενός Γάλλου αρχιτέκτονα

    Jean Pierre Heim


    Πηγαίνοντας πριν από λίγες μέρες στην έκθεση ζωγραφικής της Ντέλλας Ρούνικ, ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα ήταν ένας παλιός φίλος, ο Γάλλος πολυσχιδής αρχιτέκτονας Jean Pierre Heim.

    Ο Jean-Pierre Heim είναι ένας διεθνής αρχιτέκτων και… εξερευνητής.

    Ανάμεσα στις δραστηριότητές του και τα γραφεία του σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Σαγκάη και Ελλάδα, είναι πολυταξιδεμένος και μέλος του εξαιρετικού κύρους Explorer’s Club της Νέας Υόρκης.

    Έχει επισκεφθεί πολλά μέρη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, αναζητώντας πάντα μια ισχυρή ταυτότητα, για να χτίσει τοπικά ξενοδοχεία και κατασκευές εμποτισμένες με τοπική γεωγραφία, κλίμα και πολιτισμό.

    Το σλόγκαν το δικό του είναι «Travelling is an art» (Το ταξίδι είναι Τέχνη) και βασισμένος σ’ αυτό έχει σχεδιάσει έργα στο Θιβέτ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, την Ελλάδα, την Κούβα, το Σάντο Ντομίνγκο.

    Έχει σχεδιάσει πλοία στον ποταμό Μεκόγκ, στον Νείλο, στη Νέα Υόρκη και στην Μέση Ανατολή, σχεδίασε Yacht Clubs στην Σαγκάη και στο Πεκίνο αλλά και projects για οικολογικές Μαρίνες στην Ελλάδα.

    Έχει εκδώσει πολλά βιβλία, έκανε πολλές εκθέσεις και διαλέξεις ανά την υφήλιο και είναι Ιππότης του Γαλλικού Εθνικού Τάγματος Αξίας.

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι μεγάλος Φιλέλλην και διαθέτει ένα από τα ωραιότερα σπίτια στη Μύκονο εδώ και πολλά χρόνια με μια εξαιρετική θέα στην Δήλο.

    Μου μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για το καινούργιο του project που είναι ένα υπερπολυτελές ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο!!!

    Μετά από την μεγάλη γαλλική παρουσία στον Ατλαντικό με τα υπερωκεάνεια Ile De France, Normandie, Le France, που από τον περασμένο αιώνα συνέδεαν την Γαλλία με την Νέα Υόρκη, φτάσαμε στο σήμερα ακολουθώντας τα χνάρια αυτών των πλοίων για να σφίξει τους δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες΄.

    Το Y Le Yacht είναι το νέο project που θα έχει μεγάλο μέλλον.

    Ένα ηλεκτρικό πλοίο που θα προστατεύει το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την θάλασσα από τις πετρελαιοκηλίδες.

    Το νέο αυτό δημιούργημα το Y Le Yacht θα είναι όχι μόνο ηλεκτρικό με πολλά σταμπιλάιζερς για να μην κουνάει αλλά και με έξυπνες τεχνολογίες κλιματισμού αλλά και αξεπέραστη πολυτέλεια.

    Θα είναι ένα πλεούμενο ξενοδοχείο πολυτελείας που θα προσφέρει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία να επισκεφθούν το Μανχάταν συγχρόνως από τη θάλασσα αλλά και από την στεριά, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές εμπειρίες και θα μπορούν να κοιμηθούν με θέα τους ουρανοξύστες της πιο όμορφης πόλης στον κόσμο.

    Θα έχει 20 πολυτελέστατες σουίτες, πλήρως εξοπλισμένο spa αλλά και εξωτερική πισίνα ενώ έχει θέατρο και κινηματογράφο και βέβαια προσωπικό μπάτλερ για τους επιβάτες.

    Και ενώ το πρώτo Υ Le Yacht θα βρίσκεται στο Μανχάταν, πολλές ακόμα πόλεις έχουν σχέδια να αποκτήσουν το δικό τους όπως το Μαϊάμι, το Μονακό, η Γενεύη, το Ντουμπάι, η Σαγκάη, το Παρίσι, το Μοντενέγκρο, το Σαν Φρανσίσκο κ.α.

    Το project ήταν ιδέα του Jean Pierre Heim και των συνεργατών του Paul Bensabat και Τόνυ Βαμβακίδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Athens Capital Hotel MGallery Collection

    Τα εγκαίνια ορόσημο του Δελούδη, η Αφή Υφής της Ντέλλα Ρούνικ, το γούρι της Polina Ellis και η Ελληνίδα που διαπρέπει στη Νότια Κορέα

    Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από τους «Φίλους του Παιδιού»

    Εντυπωσιακές εικόνες! Έτσι οραματίζεται το αρχαιολογικό μουσείο στη Δήλο ο αρχιτέκτονας Jean Pierre Heim



    ΣΧΟΛΙΑ