• Business

    Μύκονος: Η υπεροψία και οι αστρονομικές τιμές (8 ευρώ ο καφές στο Nammos) εξαφάνισαν τους Έλληνες


     

    Μύκονος. Το ρητό «ο δρόμος της υπερβολής οδηγεί στο παλάτι της σοφίας» ταιριάζει μόνο στο πρώτο του μισό για τo νησί. Το που οδηγεί αυτός ο δρόμος το νησί των ανέμων φέτος το καλοκαίρι έχει ήδη φανεί, από μια σεζόν όπου η πτώση σε σχέση με την περσινή χρονιά αγγίζει το 35% πλέον. Ο γάμος Σιάτι-Μπάρος και τα δύο glam events που ακολούθησαν μαζί με το πάρτι της οικογένειας Ζέιν στο Nammo’s, ήταν μια τονωτική ένεση για την Μύκονο, εκεί όπου οι Έλληνες είναι είδος προς εξαφάνιση.

    Το καταλαβαίνεις στο βλέμμα των εργαζομένων στα hot spots του νησιού, όταν σε καλημερίζουν στα αγγλικά και τους απαντάς ελληνικά για να εισπράξεις και την ερώτηση-επιβεβαίωση: «Είστε Έλληνες;».

    Η αναλογία ξένων και εγχώριων επισκεπτών στο νησί είναι 97% προς 3%,   δείγμα της μετάλλαξης του νησιού, που ανοίγει διάπλατα τα πόδια του-συγνώμη την αγκαλιά του ήθελα να γράψω-στα δολάρια των Τούρκων, Αράβων και Ρώσων ολιγαρχών.

    500 euro

    Μόνο που και αυτοί φέτος, έχουν αργήσει να έρθουν-το Ραμαζάνι τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα-με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτος ένας εκνευρισμός των επιχειρηματιών του νησιού.

    «Το Airb&b μας ανάγκασε να ρίξουμε τις τιμές στις βίλες και τα σπίτια κατά 50%» έλεγε ένας από αυτούς τονίζοντας «αλλά και πάλι είναι πεσμένες οι κρατήσεις».

    Κάτι μάλλον λογικό, όταν η τιμή της βίλας από τα 10.000 ευρώ κατέβηκε στα 5.000 ευρώ, ποσό που κρίνουν υπερβολικό ακόμη και άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

    Τα standards πλέον έχουν ανέβει κατακόρυφα και σε ότι έχει να κάνει με την λέξη «πρώτο» η «προνομιούχο». Θέλεις ένα από τα δύο προνομιούχα τραπέζια στα θρυλικά «Άστρα»; Τότε φίλε μου, καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος να ακουμπήσεις γύρω στις 3.000 ευρώ, γιατί αυτή είναι η κατανάλωση που πρέπει να κάνεις σε αυτά τα συγκεκριμένα τραπέζια.

    Η κατάσταση στο πριγκιπάτο του Nammos με τις νέες ξαπλώστρες που κόστισαν στην επιχείρηση 1.500.000 ευρώ, είναι αυτή που θα περίμενες. Δύο παγωμένοι καφέδες-στους φέρνουν χωρίς ούτε ένα ποτήρι νερό-θα σου κοστίσουν 16 ευρώ κάτι μάλλον αναμενόμενο, όμως το θέμα δεν είναι μόνο αυτό.

    Δεν είναι ούτε καν οι στρατιές των φουσκωτών σε κάποια διάσημα στέκια ή η σκληρή πόρτα στο «Bomboniere» απέναντι από τα «Άστρα» όπου ανοίγονται ενίοτε οι συλλεκτικές Dom Perignon με την πράσινη φωσφορίζουσα ετικέτα.

    Κωνσταντίνος Κουκάς. Δήμαρχος Μυκόνου
    Κωνσταντίνος Κουκάς. Δήμαρχος Μυκόνου

    Οι business του δημάρχου 

    Είναι πάνω απ’ όλα και με κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις η υπεροψία που διακατέχει τους επιχειρηματίες και την Δημοτική αρχή του νησιού. Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς άφησε μια ολόκληρη παραλία-αυτή της Λιας-να αποκλειστεί από τους ανθρώπους που οργάνωσαν την γαμήλια τελετή για τον Καρίμ Ελ Σιάτι και την Άνα Μπεατρίζ Μπάρος, κωφεύοντας στις διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού, γι’ αυτό το γεγονός.

    Λογικό, αφού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής πόζαρε με το black tie ένδυμά του στο μυθικό γαμήλιο πάρτι του ζευγαριού-το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχε τελέσει τον πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του νησιού- χαμογελώντας ευτυχισμένος που απέκλεισε μια δημόσια παραλία.

    Μόνο που δεν ξέρω τι θα πει αν βρει μπροστά του μια από τις επόμενες ημέρες μια συντοπίτισσα του, η οποία κατέβηκε με τα χίλια ζόρια στην Λια για να κάνει μπάνιο με το αγοράκι της.

    Αντικρίζοντας την εικόνα των τριάντα φουσκωτών και την γιγαντιαία κατασκευή γύρισε απορημένη, με κοίταξε και μου είπε: «Είμαι από εδώ και δεν μπορώ να κάνω ένα μπάνιο στο νησί μου;»

    Απάντηση δεν πήρε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/el-chiaty-barros-sequel-party-tis-chlidis-no-2-stin-paragka-tis-mikonou/60046

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/fotis-mpompolas-agonia-sta-ipsi-meta-tin-pliri/60186

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:                 

    http://www.mononews.gr/piter-livanos-gaslog-ipegrapse-eptaetes-simvoleo-tin-total-en-meso-krisis/60304



    ΣΧΟΛΙΑ