• Business

    MIG: Τι σηματοδοτεί η εξαγορά του 5,48% των μετοχών από την κόρη του Μάριου Ηλιόπουλου της SeaJets

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Η κόρη του Μάριου Ηλιόπουλου, Δέσποινα Ηλιοπούλου, ενώ παραδίδει το βραβείο Safety Award της Lloyd’s List εκ μέρους της εταιρείας SeaJets, στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή, τον Δεκέμβριο του 2019. Το βραβείο παρέλαβε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης από την νεαρή Δέσποινα Ηλιοπούλου., σε εκδήλωση που έγινε στο “Ιντερκοντινένταλ”.


    Αλλάζει τα δεδομένα για το μέλλον και την προοπτική της MIG η είσοδος της Ratio Holding και της κυρίας Δέσποινας Ηλιοπούλου (κόρης του Μάριου Ηλιόπουλου της SeaJets) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης και μάλιστα με ποσοστό 5,48%, κάτι που την καθιστά δεύτερο μέτοχο μετά την Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,00% 4,08 που ελέγχει το 31,19% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Οι επενδυτές ίσως θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την έκτακτη γενική συνέλευση της MIG που συγκαλείται τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

    Με βασικά θέματα την έγκριση της συμφωνίας ανταλλαγής των μετοχών της Attica Group έναντι δανειακών υποχρεώσεων 440 εκατ. ευρώ και το reverse split της μετοχής, οι μέτοχοι μειοψηφίας αναμένεται ότι θα ζητήσουν από την διοίκηση να τοποθετηθεί για την επόμενη μέρα, αφού ο πολύπαθος όμιλος των δανειακών υποχρεώσεων του παρελθόντος (σ.σ. όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, μόλις δύο χρόνια πριν) είχε φτάσει να έχει δάνεια 1,4 δισ. ευρώ και πλέον οι υποχρεώσεις εμφανίζονται μηδενικές.

    Κι αν η απάντηση αναμένεται να είναι «ότι πει ο μέτοχος», δηλαδή η Πειραιώς και πλέον η Ratio Holding, που φέρεται να ελέγχεται από πρόσωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του εφοπλιστή της ακτοπλοΐας κ. Μάριου Ηλιόπουλου (SEAJETS), η αγορά περιμένει να ακούσει από τα πλέον υπεύθυνα χείλη το πώς θα πορευτεί και πως θα δημιουργήσει υπεραξία ο επενδυτικός όμιλος των 52,4 εκατ. ευρώ με τη μετοχή να κινείται ήδη σε υψηλά 52 εβδομάδων.

    Η MIG επαναλανσάρεται πια με μηδενικό δανεισμό.

    Ακόμα κι αν τεθεί από την μειοψηφία (σ.σ. των μετόχων) θέμα αύξησης κεφαλαίου, το ερώτημα που τίθεται είναι που θα πάνε τα λεφτά που θα μαζευτούν.

    Σε ποιoυς τομείς επενδυτικής δραστηριότητας, όταν βρίσκεται εκτός τροφίμων, υγείας και ακτοπλοΐας που κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν ήταν οι βασικοί τομείς δραστηριοποίησής της.

    Μετά από την ολοκλήρωση μέχρι τέλος του μήνα της συμφωνίας ανταλλαγής των μετοχών της Attica Group έναντι των 440 εκατ. ευρώ που ήταν τα δάνεια που σήκωνε με την STRIX Holdings η οποία αποτελεί 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, η MIG μένει στο χαρτοφυλάκιό της μόνο με το 100% της Robne Kuce Beograd (RKB).

    Η RKB αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στη Σερβία και το οποίο αποτιμάται από την American Appraisal στα 200 εκατομμύρια.

    Μάλιστα, η αποτίμηση αυτή αυτή αφορά 28 εμπορικά κέντρα σε όλη την Σερβία αλλά και ελεύθερες εκτάσεις που ανήκουν στην ιδιοκτησία της.

    Τα επόμενα βήματα είναι αμέσως μετά τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, είναι να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία με την STRIX Holdings.

    Και ταυτόχρονα, ο βασικός μέτοχος, η Τράπεζα Πειραιώς να ανοίξει τα χαρτιά της για την εταιρεία σε μία αγορά που ήδη γράφει άνοδο μεγαλύτερη του 10% από την αρχή του χρόνου και το σημαντικότερο, η ζήτηση για τα ελληνικά  assets είναι σφοδρή με τζίρο στο χρηματιστήριο πάνω από 90 εκατ. ευρώ τις τελευταίες μέρες.

     Διαβάστε επίσης

    MIG: Στενή συγγενής του Μάριου Ηλιόπουλου απέκτησε το 5,48% της εταιρείας

    Νέα συμβόλαια στα παράγωγα από Autohellas, Aegean, Quest, ΕΛΧΑ, Ιντρακάτ και Άβαξ



    ΣΧΟΛΙΑ