• Business

    Microsoft: Στα 61,8 δισ. δολάρια τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο με βοήθεια από cloud και τεχνητή νοημοσύνη

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street η Microsoft με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, με τη μετοχή της εταιρείας να κινείται ανοδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

    Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 21,94 δισ. δολάρια ή 2,94 δολάρια ανά μετοχή, έναντι αναμενόμενων 2,82 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 61,86 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση, έναντι 60,80 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της LSEG.

    Το τμήμα Intelligent Cloud της εταιρείας, που περιλαμβάνει και το δημόσιο cloud Azure, το Windows Server, το Nuance και το GitHub, απέφερε έσοδα 26,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 26,26 δισ.  δολάρια σε έρευνα του StreetAccount.

    Τα έσοδα από το Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 31%, σε σύγκριση με 30% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση λίγο κάτω από το 29%.

    Η μονάδα Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικών Διαδικασιών που περιέχει το λογισμικό παραγωγικότητας του Office, το λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών LinkedIn, και το Dynamics απέφερε έσοδα 19,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά περίπου 12%. Οι αναλευτές ανέμεναν έσοδα 19,54 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται πως αυτό ήταν το πρώτο τρίμηνο που ο νέος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης Copilot συμπεριλαμβανόταν στις εμπορικές συνδρομές του Microsoft 365.

    Τα έσοδα της Microsoft More Personal Computing, που περιλαμβάνει τα Windows, τους υπολογιστές Surface, τα βιντεοπαιχνίδια και τις μηχανές αναζήτησης,  ανήλθαν σε 15,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 18%. Οι αναλυτές ανέμεναν  15,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν κατά 62%, χάρη στην αύξηση από την εξαγορά 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο του εκδότη παιχνιδιών Activision Blizzard. Οι πωλήσεις αδειών χρήσης Windows σε κατασκευαστές συσκευών αυξήθηκαν κατά 11%.

    Διαβάστε επίσης

    Alphabet: Δίνει για πρώτη φορά μέρισμα μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου

    Epsilon Net: Στα 12 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης για το 37,08% των μετοχών

    Doppler: Η SMERC του Νίκου Καραμούζη αποκτά το 35% έναντι 1,3 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ