• Business

    Microsoft: Άλμα 27% στα κέρδη για το τρίμηνο

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg

    Satya Nadella, CEO Microsoft Φωτογράφος: Chona KasingerBloomberg


    Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της  Microsoft, η οποία ανακοίνωσε μεγαλύτερα έσοδα και κέρδη για το τρίμηνο, από τις εκτιμήσεις των αναλυτών  χάρη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων cloud computing και λογισμικού γραφείου.

    Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 13% στα 56,5 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 54,52 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, εν΄τα κέρδη έκαναν άλμα 27%.

    Η τιμή της μετοχής της εταιρείας που εδρεύει στο Redmond της Ουάσινγκτον κέρδισε  6% στη διαπραγμάτευση, μετά το κλείσιμο της Wall Street.

    Τα έσοδα από τη μονάδα Intelligent Cloud, η οποία περιλαμβάνει την πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους Azure, αυξήθηκαν στα 24,3 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 23,49 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

    Τα έσοδα της Azure αυξήθηκαν κατά 29%, υψηλότερα από την εκτίμηση της εταιρείας ερευνών αγοράς Visible Alpha για αύξηση 26,2%.

    Η εταιρεία δεν αναλύει τον απόλυτο αριθμό εσόδων για το Azure, το τμήμα της επιχείρησης της Microsoft που βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να αξιοποιήσει το αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη.

    H μονάδα Productivity and Business Processes σημείωσε έσοδα ύψους 18,59 δισ. δολαρίων, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 13% και περισσότερα από τα 18,19 δισ. δολάρια της εκτίμησης των αναλυτών σύμφωνα με το StreetAccount.

    Η μονάδα περιλαμβάνει τις συνδρομές των εφαρμογών παραγωγικότητας Microsoft 365, το LinkedIn και το επιχειρηματικό λογισμικό Dynamics.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, ύψους 68,7 δισ. δολαρίων. Αν και η Activision δεν ενσωματώνεται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Microsoft, θα επηρεάσει εν μέρει τα κέρδη του επόμενου τριμήνου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Η απεργία των εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτάθηκε σε μεγάλο εργοστάσιο της Stellantis

    Coca Cola: Κέρδη άνω του αναμενομένου στο γ’ τρίμηνο – Αναβαθμίστηκαν οι προοπτικές

    Hermes: ΗΠΑ και Ευρώπη ξοδεύουν αφειδώς για τσάντες Birkin και Kelly – Εκτίναξη πωλήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ