• Business

    Μίχος (Epsilon Net): Το πλάνο επενδύσεων, το deal με την Εθνική και το hospitality

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Epsilon Net του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου, με τα αποτελέσματα που εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο να μην αποτελούν έκπληξη για την εταιρεία, καθώς η διοίκηση στην πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών για τη χρήση του 2022, είχε κάνει λόγο για αύξηση τζίρου κατά 47% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022.

    Όπερ και εγένετο. Συνεχίζοντας το επενδυτικό της πλάνο, το οποίο επικεντρώνεται στις επενδύσεις και στις εξαγορές, με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας, η Epsilon Net κατέγραψε αύξηση τζίρου 47,04% και κέρδη προ φόρων κατά +59,55%, αποτυπώνοντας την κυρίαρχη θέση της στον τομέα του Business Software.

    «Η επιθετική στρατηγική με επενδύσεις και εξαγορές είναι στο dna μας» είχε τονίσει προ ενός μήνα ο κ. Μίχος. Η εταιρεία θα συνεχίσει τη στρατηγική εξαγορών με στόχο την αύξηση του αποτυπώματός της στην αγορά αλλά και την οργανική της ανάπτυξη. Σκοπός να επιτύχει οργανική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, και αυτό θα γίνει μέσω εξαγορών και επενδύσεων αλλά και μέσω ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

    Η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 7,95 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 430,8 εκατ. ευρώ.

    Εθνική Τράπεζα και hospitality

    Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα. Deal, το οποίο επισφραγίστηκε στις 4 Μαΐου, με την Εθνική να αγοράζει το 7,5% της Epsilon Net έναντι 30,08 εκατ. ευρώ, στα 7,4 ευρώ ανά μετοχή. Με δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ περαιτέρω ποσοστού 7,5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

    Η συμφωνία επίσης προβλέπει την υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα.

    Επίσης η Epsilon Net έχει μπει δυναμικά και στον χώρο του hospitality, προχωρώντας το τελευταίο διάστημα στην εξαγορά εταιρειών, βγάζοντας από τα ταμεία της κάτι περισσότερο από 1,1 εκατ. ευρώ.

    Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε αυτό τον κλάδο υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες, όντας μια αγορά που αναπτύσσεται ταχύτητα και μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην Epsilon Net. Μέσα από τις επενδύσεις στον κλάδο του hospitality η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη συνεχώς νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την δημιουργία ενός συνολικού πακέτου, «all in one solution», που στοχεύει στην οργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε μεγέθους μονάδας του ξενοδοχειακού τομέα.

    Στις 2 Μαΐου, η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά του 60% της Netera, ένα deal το οποίο έφτασε τα 700.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ήταν η τέταρτη εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου εταιρείας στον κλάδο του hospitality που προχώρησε η εταιρεία μέσα σε λίγους μήνες. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd» έναντι 180.000 ευρώ.

    Προοπτικές για το 2023

    Στόχος του ομίλου είναι να αυξήσει τις πωλήσεις, να συνεχίσει την κερδοφόρο ανάπτυξη και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα της ελληνικής οικονομίας.

    Η επέκταση των πωλήσεων θα έρθει από την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς του Business Software, του eCommerce και του Fintech, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, στην ενίσχυση του «all in one solution» αλλά και στη σταδιακή ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό (Κύπρος & Ρουμανία).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 47,04%, τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 59,55%, ενώ ταυτόχρονα επετεύχθη σημαντική βελτίωση του περιθωρίου (margin) EBITDA το οποίο διαμορφώθηκε στο 35,93% επί του κύκλου εργασιών έναντι του 33,39% του α’ τριμήνου του 2022.

    Σύμφωνα με τον Όμιλο, το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, προήλθε τόσο από το σημαντικό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης (άνω του 76%), όσο και από τη συμβολή στοχευμένων εξαγορών που επιτάχυναν τον στρατηγικό στόχο της Διοίκησης του Ομίλου για προϊόντα και υπηρεσίες «all in one solution», συνεχή διεύρυνση μεριδίου αγοράς και επίτευξη υψηλών επιδόσεων τελικής κερδοφορίας.

    Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ενισχύθηκαν στα 63,61 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα ανήλθαν σε 28,97 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net): Αύξηση εσόδων πάνω από 47% το α’ τρίμηνο – Νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Γιάννης Μίχος: Τι βλέπει στο hospitality η Epsilon Net

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Εκλογές 2023 – Οδηγός: Πού και πώς ψηφίζουμε στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ