• Business

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net): Αύξηση εσόδων πάνω από 47% το α’ τρίμηνο – Νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Σίγουρος ότι το 2023 θα είναι ένα ακόμα πολύ δυνατό έτος για την Epsilon Net εμφανίστηκε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μίχος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών για την χρήση του 2022.

    Ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη δυναμικότητα που έχει αναπτύξει η Epsilon Net στην αγορά τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι η σημαντική αύξηση εσόδων και EBITDA για το 2022, οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί την στρατηγική και το business plan της. Δίνοντας ένα στοιχείο για την πορεία της εταιρείας το 2023, ο κ. Μίχος ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο η Epsilon Net θα εμφανίσει αυξημένα έσοδα κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Επιπλέον τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τη στρατηγική εξαγορών με στόχο την αύξηση του αποτυπώματός της στην αγορά αλλά και την οργανική της ανάπτυξη. Όπως είπε ο κ. Μίχος, φιλοσοφία αλλά και προτεραιότητα εταιρείας είναι να επιτύχει οργανική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, και αυτό θα γίνει μέσω εξαγορών και επενδύσεων αλλά και μέσω ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

    Επίσης ο κ. Μίχος μίλησε για την επιθετική στρατηγική που εφαρμόζει τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, που αποτελεί και βασικό στόχο, ενώ είπε ότι υπάρχει προοπτική και για αντίστοιχες κινήσεις στο εξωτερικό. Όπως συγκεκριμένα επεσήμανε «αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, βλέπουμε ότι με αυτό το πλάνο κινούμαστε. Η εξαγορά εταιριών είναι μέσα στο dna μας. Με ρωτάνε αν η εξαγορά της SingularLogic είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία. Αυτό που λέω είναι ναι και όχι. Και αυτό γιατί πριν μερικά χρόνια εξαγοράσαμε την Data Communication, η οποία ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας. Έτσι θα πορευτούμε, αυτό είναι το business plan που έχουμε ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν νέες συμφωνίες και εξαγορές το επόμενο διάστημα».

    Μιλώντας για τις προοπτικές για το σύνολο της χρήσης το 2023, ο κ. Μίχος είπε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για τέτοιες προβλέψεις ωστόσο τόνισε ότι αναμένεται να είναι μία ακόμα δυνατή χρονιά, όπως το 2022.

    Στόχος του Γιάννη Μίχου για το 2023 είναι η διατήρηση και αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας των εταιρειών του ομίλου, η επέκταση του πελατολογίου και η υλοποίηση νέων επενδύσεων, στρατηγική που μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι κερδοφόρος.

    Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στον επενδυτικό της σχεδιασμό, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους συνεργάτες ενώ κοιτάει και έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού τομέα.

    Αποτελέσματα για το 2022

    O κύκλος εργασιών του oμίλου κατά τη χρήση 2022 διαμορφώθηκε στα 75,11 εκατ. ευρώ έναντι 50,51 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2021.

    Τα κέρδη προ φόρων της χρήσεως 2022 ανήλθαν σε 21,42 εκατ. ευρώ, έναντι 12,22 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 75,34%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους της χρήσης 2022 διαμορφώθηκαν στα 18,30 εκατ. ευρώ, έναντι 10,78 εκατ. ευρώ το 2021.

    Τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης 2022 διαμορφώθηκαν σε 25,05 εκατ. ευρώ, έναντι 15,09 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 65,99%.

    Οι σημαντικές εξαγορές

    Μέσα στο 2022, η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές και επενδυτικές συμφωνίες, αυξάνοντας τη θέση της στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

    Στις 10 Ιανουαρίου του 2022 απέκτησε το 100% της εταιρίας EPSILON CSA Α.Ε, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ τρεις μήνες αργότερα η μητρική εταιρεία εξαγόρασε το 51% της DIGITAL 4U, με το ποσοστό της Epsilon Net να αυξάνεται στο 60% μετά από απόφαση της ΓΣ της Digital λίγες ημέρες αργότερα.

    Η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά του 60% της TaxHeaven έναντι 1,68 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε σημαντικό άνοιγμα στο hospitality. Συγκεκριμένα εξαγόρασε 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd», στρατηγικού διανομέα της «BookOnlineNow» στο εξωτερικό, έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

    Τον  Δεκέμβριο  του  2022  η  μητρική  Εταιρεία  EPSILON  NET  A.E.  απέκτησε  ποσοστό  60%  της  ρουμάνικης  Εταιρείας  «Singularlogic  Romania  Computer  Application  SRL.  Η  Εταιρεία δραστηριοποιείται  στην  προώθηση  εφαρμογών  επιχειρησιακού  λογισμικού  και  παροχή  υπηρεσιών εγκατάστασης  και  παραμετροποίησης  σε  επιχειρήσεις  κάθε  αντικειμένου  και  μεγέθους  στην  αγορά  της Ρουμανίας.

    Επίσης ο όμιλος συμμετέχει από την ίδρυση της, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης Α.Ε., η οποία είναι η δημιουργός του πρώτου Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι μέσω της συμμετοχής αυτής, στο μέλλον, θα επιτευχθούν σημαντικές συνέργειες και επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της συγκέντρωσης αξιόλογων εταιρειών του κλάδου Πληροφορικής στο συγκεκριμένο Πάρκο.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά ΤΟΥ 80% της «ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» έναντι του ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net): Το business plan, οι εξαγορές και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

    Εpsilon Net: Αύξηση 48,69% στα έσοδα και 69,81% στα καθαρά κέρδη το 2022

    Epsilon Net: Προβλέψεις για αύξηση εσόδων κατά 50% το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ