• Business

    Μίχος (Epsilon Net): Τα σχέδια για το 2024 – Οι εξαγορές στο επίκεντρο

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Ακόμα ένα δυνατό τρίμηνο κατέγραψε η Epsilon Net του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου.

    Η Epsilon Net, παρά το πρόσφατο λογιστικό λάθος με τα stock options, συνεχίζει δυναμικά καταγράφοντας άλμα 30% στον τζίρο, στα 59,4 εκατ. ευρώ από 45 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 15,7 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ το 2022.

    Η εκτίμηση της επίπτωσης λογιστικής αποτύπωσης με βάση τη μέθοδο της «εύλογης αξίας» για τα Stock Options του IFRS 2 στο εννεάμηνο 2023 ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ ενώ στα αντίστοιχα μεγέθη του Ομίλου για το Δ’ Τρίμηνο του 2023 θα είναι 0,29 εκατ. ευρώ (συνολικά για το 2023 θα ανέλθει σε 1,91 εκατ. ευρώ) και για το α’ Εξάμηνο του 2024 θα είναι 0,39 εκατ. ευρώ.

    Ο Όμιλος διαθέτει αρνητικό καθαρό δανεισμό ύψους 5,30 εκατ. ευρώ παρά την σημαντική καθαρή εκταμίευση μέσα στην περίοδο ποσού 11,49 εκατ. ευρώ που προήλθε τόσο από τις σημαντικές εξαγορές που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου του 2023.

    Οι σημαντικές εξαγορές

    Κατά το εννεάμηνο του 2023 η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά του 60% της εταιρίας SCAN INFORMATION SYSTEMS ΑΒΕΕ (παροχή συστημάτων τεχνολογίας και εξειδικευμένων επιχειρηματικών λύσεων ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης του προσωπικού).

    Επίσης προχώρησε στις εξαγορές του 35,00% του συνόλου των μετοχών της EPSILON HR A.E διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό της μητρικής στο 100,00% της εταιρίας αλλά και το 39,97% της θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Epsilon SingularLogic A.E. διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό της μητρικής στο 99,97% της εταιρίας.

    Ο κ. Μίχος έχει τονίσει πολλές φορές ότι οι εξαγορές είναι στο DNA του ομίλου και θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη στρατηγική τα επόμενα χρόνια.

    Τομείς ανάπτυξης

    Όπως αναφέρει η διοίκηση η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024, ακολουθώντας πιστά το business plan που εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια.

    Ο βασικός πυλώνας είναι η οργανική ανάπτυξη, με την προσθήκη νέων πελατών, νέων προϊόντων αλλά και την ενίσχυση των εσόδων ανά πελάτη. Η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει 35 εκατ. ευρώ για 20 εξαγορές την τελευταία τριετία, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το χαρτοφυλάκιό της.

    «Αυτή τη στιγμή η Epsilon Net είναι ο πιο σημαντικός τεχνολογικός εταίρος στο business software στην Ελλάδα και πολλές μικρές εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο όμιλος επίσης στοχεύει στην επέκταση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στους προμηθευτές του Δημοσίου (B2G) η οποία αφορά σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, την υποχρεωτική διασύνδεση POS με τα συστήματα τιμολόγησης και την αξιοποίηση των καινοτομικών λύσεων του Όμιλου, την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα (Epsilon Pay), καθώς και την ενίσχυση την ενίσχυση του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προστιθέμενης αξίας και την παροχή «all in one solution».

    Ο όμιλος παράλληλα κοιτάει να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό καθώς στόχος είναι να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας σε Κύπρο και Ρουμανία, αλλά και να προωθηθεί η επέκταση και σε άλλες αγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Pay: Νέα υπηρεσία διαχείρισης εισπράξεων

    Epsilon Net: Αυξημένος τζίρος 30% στο εννεάμηνο

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Επενδύει €20,5 εκατ. έως τον Ιούνιο του 2024 στη Ρίο Άβε



    ΣΧΟΛΙΑ