• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Η πολιτική μας για το μέρισμα δεν αλλάζει – Τι ανέφερε στην ενημέρωση αναλυτών

    Μιχάλης Τσαμάζ


    Τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της υψηλής απόδοσης στους μετόχους και της συνέχισης της υγειούς πορείας των χρηματοοικονομικών μεγεθών του ΟΤΕ προτάσσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναλυτών σε ενημέρωσή τους με αφορμή τα αποτελέσματα του 2017 και την ανακοίνωση του μερίσματος (0,35 ανά μετοχή από 0,16 ευρώ πέρσι) ο επικεφαλής του ΟΤΕ σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, των υψηλών επενδύσεων και του μετασχηματισμού της επιχείρησης, η διοίκηση υπήρξε πολύ προσεκτική ως προ το μέρισμα. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι το ίδιο θα πράξει και με τη νέα πολιτική αμοιβών που εφαρμόζεται από φέτος, γιατί δεν θέλει να αυξηθεί ο δανεισμός της επιχείρησης. Όπως είπε ο στόχος είναι ο ΟΤΕ να παραμείνει ανταγωνιστικός και να συνεχίσει να κάνει επενδύσεις, δίνοντας παράλληλα μια καλή απόδοση στους μετόχους του.

    Σημειώνεται ότι από το σύνολο των επενδύσεων που προγραμματίζονται για φέτος, ύψους 700 εκατ. ευρώ, τα 500 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν στην Ελλάδα. Το 2017 οι επενδύσεις του ομίλου ΟΤΕ ήταν ύψους 797,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 580 εκατ. ευρώ αφορούσαν υποδομές στην Ελλάδα.

    Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ
    Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσαμάζ: Επενδύσαμε 800 εκατ. ευρώ με στόχο την ανάπτυξη-Υπερδιπλάσιο το προτεινόμενο μέρισμα



    ΣΧΟΛΙΑ