• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Έκτακτη οικονομική ενίσχυση και νέες συμβάσεις – Τι προβλέπουν

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Εξασφαλισμένο μέρισμα για τα επόμενα χρόνια παρά τις επενδύσεις 3 δις. ευρώ  

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Σε μια κίνηση επιβράβευσης προς τους εργαζομένους του προχώρησε ο όμιλος ΟΤΕ, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου υπέγραψε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, τριετούς διάρκειας, την πρώτη μετά το 2012 που προβλέπει πραγματικές αυξήσεις, ενώ παράλληλα προχώρησε σε νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 6,2 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την διοίκηση η ενίσχυση στοχεύει στην στήριξη των χαμηλόμισθων, με μέγιστο καθαρό εισόδημα τα 1.000 ευρώ ενώ στις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων αναμένεται να δοθεί το απόλυτο της ενίσχυσης, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους.

    Οι δύο νέες ΕΣΣΕ αφορούν τους εργαζόμενους σε ΟΤΕ Α.Ε. και Cosmote, καθώς για τις θυγατρικές Γερμανός, e-Value και Cosmote Technical Services.

    Οι μισθολογικές κατηγορίες

    Σύμφωνα με πληροφορίες, «στη νέα σύμβαση για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ και της Cosmote προβλέπονται τέσσερις μισθολογικές κατηγορίες, οι οποίες βασίζονται στο αντικείμενο του εργαζομένου». Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.

    Έτσι, «στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με θέματα επισκευής, αποθήκευσης και παράδοσης υλικών, μέσων και μηχανημάτων. Ο μισθός σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων ξεκινάει από τα 850 ευρώ μεικτά».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες «στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με την νομική λειτουργία της εταιρείας, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, δημόσιες σχέσεις, κλπ. Ο μισθός σε αυτήν την κατηγορία ξεκινάει από τα 950 ευρώ».

    Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς έρευνας, σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, τηλεόρασης, ΙCT κλπ. Ο μισθός σε αυτή την κατηγορία ξεκινάει από τα 1.050 ευρώ».

    Η τέταρτη και τελευταία κατηγορία σύμφωνα με τις πληροφορίες αφορά «τους εργαζόμενους που παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες σε λειτουργίες τεχνολογικής φύσεως που συνδέονται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων, λογισμικού και συστημάτων, όπως τεχνολογία δικτύων και πληροφορικής. Ο εισαγωγικός μισθός σε αυτή την κατηγορία ξεκινάει από τα 1.100 ευρώ».

    Η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει ένα ευέλικτο πακέτο παροχών Be-Flexi για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του, ενώ για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους με συμμετοχή δική τους και της επιχείρησης. Επίσης οι αποδοχές των χαμηλόμισθων εργαζομένων αυξάνονται κατά 12% σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των νέων.

    Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι στην ουσία ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα, στο οποίο έχει εισφορά τόσο ο όμιλος όσο και ο ίδιος ο εργαζόμενος.

    Επίσης στην ΕΣΣΕ προβλέπεται 15 ημέρες άδεια για τους φοιτητές με αποδοχές, ενώ μέχρι πρότινος ήταν άνευ αποδοχών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «η άδεια μητρότητας προβλέπει 9 μήνες επιπλέον του κανονικού».

    Μιχάλης Τσαμάζ: Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους

    Σε μήνυμά του για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αλλά και τις νέες συμβάσεις ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε ότι οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει.

    Συγκεκριμένα είπε:

    «Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον Όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, προχωράμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους, συμπληρώνοντας:

    «Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο: να οδηγήσουμε τη χώρα μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία στην νέα ψηφιακή εποχή. Οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει».

    Διαβάστε επίσης:

    Μιχάλης Τσαμάζ (OTE): Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους του Ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ