• Business

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο Όμιλος Ελλάκτωρ μοναδικός διεκδικητής για διαγωνισμό αξίας 176 εκατ. ευρώ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Ο Όμιλος Ελλάκτωρ μέσω της ΑΚΤΩΡ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός διεκδικητής για το διαγωνισμό της Αττικό Μετρό Α.Ε.  αξίας 176 εκατ. ευρώ που αφορά στην αγορά 15 νέων συρμών για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύστημα του ΕΣΗΔΗΣ κατατέθηκε σήμερα, όπου και έληγε η περίοδος υποβολής των προσφορών, μία και μοναδική προσφορά από την ΑΚΤΩΡ, ενώ την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η αποσφράγισή της όπου και θα φανεί ποιοι άλλοι Όμιλοι και εταιρείες θα συμμετέχουν μαζί του.

    Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον προηγούμενο μήνα με αντικείμενο την μελέτη, την κατασκευή,  την προμήθεια και τη θέση σε λειτουργία δεκαπέντε νέων συρμών, οι οποίοι θα λειτουργούν αυτόματα χωρίς οδηγό.

    Από τους 15 νέους συρμούς που θα καταφτάσουν στη συμπρωτεύουσα οι έξι θα χρησιμοποιηθούν για τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι εννιά αφορούν την επέκταση προς Καλαμαριά.

    Σημειώνεται πως η Ελλάκτωρ δραστηριοποιείται σε σημαντικά σε έργα της Αττικό Μετρό που αφορούν το Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς έχει αναλάβει την κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης  με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 καθώς και συνοδά έργα για την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, η αξία των οποίων εκτιμήθηκε στα 19,1 εκατ. ευρώ.

    Τα επόμενα βήματα

    Εφόσον αποκαλυφθεί την Παρασκευή το σχήμα που υπέβαλε την μία και μοναδική προσφορά για το έργο, το επόμενο βήμα είναι η Επιτροπή Έργου να εξετάσει τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια και να ανακηρύξει το μοναδικό σχήμα ως προσωρινό ανάδοχο του έργου.

    Εφόσον δεν υπάρξουν νέες παρατάσεις και καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στην Αρχή Έγκρισης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), είναι πολύ πιθανό η σχετική σύμβαση να υπογραφεί εντός του Α’ Εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

    Ο ανάδοχος θα κληθεί να παράσχει τους νέους συρμούς εντός δυόμιση ετών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με αποτέλεσμα η ημερομηνία παράδοσής τους να τοποθετείται εντός του 2024. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων συρμών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2023, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, και του Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

    Διαβάστε επίσης

    Μέτρο Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός 176 εκατ. ευρώ για 15 νέους συρμούς – Οι πιθανοί μνηστήρες – MononewsTV

    ΑΚΤΩΡ: Αναλαμβάνει πρόσθετο έργο 23,6 εκατ. ευρώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ