• Business

    Μεταξύ των κορυφαίων δικηγόρων εταιρειών της “GC Powerlist Greece & Cyprus 2023” ο Στάθης Αλεξάκης

    • NewsRoom
    Στάθης Αλεξάκης

    Στάθης Αλεξάκης


    Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Astir Palace Hotel Athens στις 12 Οκτωβρίου 2023, ανακοινώθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στη διεθνή κατάταξη “General Counsel Greece and Cyprus Powerlist 2023», η οποία συντάσσεται κάθε έτος από τον βρετανικό, εκδοτικό οίκο Legal 500 και αποτελεί μία από τις κορυφαίες επαγγελματικές κατατάξεις παγκοσμίως για τους εταιρικούς δικηγόρους, καλύπτοντας συνολικά 150 χώρες και δικαιοδοσίες.

    Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες παγκοσμίως τείνουν να ενισχύουν τα νομικά τους τμήματα και η διεθνής κατάταξη της Legal 500, εντοπίζοντας αυτή την τάση, συμβάλλει καθοριστικά στην αναγνώριση της αποτελεσματικότητας του έργου των εταιρικών δικηγόρων, αναδεικνύοντας τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες με την έκδοση της General Counsel Powerlist. Στην πρόσφατη έκδοση δόθηκε έμφαση στους νομικούς συμβούλους, οι οποίοι καινοτόμησαν εντός των εταιρειών τους με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των νομικών τμημάτων τους, ώστε να αποτελούν κεντρικό βραχίονα και πολύτιμο εταίρο κάθε επιχείρησης.

    Μεταξύ των διακριθέντων, αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο κ. Στάθης Αλεξάκης, ο οποίος ξεχώρισε στην κατηγορία «Consumer products» ως επικεφαλής δικηγόρος-νομικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Teoren Motors, επίσημης και αποκλειστικής εισαγωγέως Renault & Dacia, θέση, την οποία κατέχει από το 2008, τόσο κατά την αρχική περίοδο διανομής των οχημάτων από την προηγούμενη εισαγωγική εταιρεία, PGA Motors Greece, θυγατρική των Porsche Holding Salzburg και PGA Motors France, όσο και κατά την σημερινή, εμπορικά αναβαθμισμένη, περίοδο εισαγωγής τους από την εταιρεία Teoren Motors, μετοχικών συμφερόντων Β. Ν. Θεοχαράκη.

    Επιπλέον, ο κ. Στάθης Αλεξάκης, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος, παρέχοντας εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε συνδεδεμένες εταιρείες, οι οποίες αντιπροσώπευσαν διακεκριμένες εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, περιλαμβανομένων των Peugeot, Chevrolet, Kawasaki και Sixt, καθώς επίσης έχει εργαστεί ως εταιρικός δικηγόρος στην εταιρεία Intracom Telecom και σε δικηγορικές εταιρείες.

    Έως σήμερα έχει διαγράψει μια πορεία 20 ετών στο αντικείμενο της παροχής εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών, εμπορικού και εταιρικού δικαίου, κυρίως προς εισαγωγικές εταιρείες με οργανωμένα δίκτυα εμπορικής διανομής και αντιπροσωπείας.

    Σχετική είναι η συνέντευξη, που παραχώρησε στο Legal 500 ο κ. Στάθης Αλεξάκης ενόψει της ανωτέρω διάκρισης.

    Διαβάστε επίσης:

    Καλλιμάνης: Ποιος είναι ο νέος CEO, Γιώργος Μάνωλας

    Shein: «Missguided» και «Forever 21» στο χαρτοφυλάκιο του ασιατικού γίγαντα διαδικτυακής μόδας

    Unilever: Νέος Head of South East Europe ο Δημήτρης Μαγγιώρος



    ΣΧΟΛΙΑ