• Ναυτιλία

    N. Mαρτίνος: Στα πλοία της Thenamaris το Starlink του Elon Musk

    Νικόλας Μαρτίνος

    Νικόλας Μαρτίνος


    H Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου πρόκειται να ενσωματώσει το σύστημα δορυφόρων της Starlink του Elon Musk στα πλοία της, μέσω της εταιρείας έξυπνων δικτύων και ψηφιακών λύσεων Marlink.

    Με τον τρόπο αυτό η Marlink θα στηρίξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής.

    Σημειώνεται ότι η Thenamaris είναι υφιστάμενος χρήστης του Sealink VSAT υψηλής απόδοσης της Marlink με εφεδρική ζώνη L-Band σε μέρος του στόλου της και σχεδιάζει να προσθέσει νέες υπηρεσίες LEO – για να παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο δυνατοτήτων στα πλοία της – μια ιδέα που η Marlink έχει δημιουργήσει ως λύση επόμενης γενιάς.

    Αυτός ο συνδυασμός θα παρέχει στην Thenamaris ένα μικτό δίκτυο που καλύπτει εγγυημένο εύρος ζώνης και υπηρεσίες βέλτιστης προσπάθειας σε πολλαπλά κανάλια. Το αποτέλεσμα θα είναι μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης για τα πληρώματα και τις ομάδες διαχείρισης, με μια υβριδική προσέγγιση που αξιοποιεί προηγμένα εργαλεία λογισμικού.

    Η Marlink θα παρέχει επίσης εργαλεία διαχείρισης της απόδοσης του δικτύου για να διασφαλίσει ότι οι διαχειριστές των πλοίων έχουν ανά πάσα στιγμή ορατότητα στο στόλο.

    Ο όμιλος Thenamaris διαχειρίζεται έναν σύγχρονο, μοντέρνο στόλο υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος αποτελείται από συνολικά 88 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 50 τάνκερ αργού πετρελαίου και προϊόντων, 23 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και containerships, καθώς και επτά πλοίων μεταφοράς LNG και οκτώ πλοίων μεταφοράς LPG.

    «Η επιτυχία της Thenamaris αποτελεί απόδειξη της φιλοσοφίας μας ότι η ασφάλεια και η ποιότητα διαπερνούν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας και ότι κάθε μέλος της ομάδας μας είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης», δήλωσε ο Γιώργος Τσιβγούλης, Electrical Supervisor, της Thenamaris.

    «Το να είμαστε ηγέτες στην εμπορική και τεχνική διαχείριση πλοίων απαιτεί από εμάς να διερευνούμε συνεχώς νέους τρόπους και να χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής, για να βελτιώνουμε την αποδοτικότητα αλλά και τη ζωή στο πλοίο. Πιστεύεται ότι η υβριδική προσέγγιση της Marlink, που τώρα ενσωματώνει την Starlink, θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα χαρακώματα Ελλάδα και Ουκρανία για πέντε Έλληνες εφοπλιστές

    Νέες πωλήσεις τάνκερ από τις ναυτιλιακές Maran Tankers, Thenamaris και Prime Marine

     

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ