• Business

    Μετά τη Wolt και η efood με μηνιαία συνδρομή

    24ωρη απεργία στην εστίαση και στην e-food


    Στο μοντέλο των συνδρομητικών υπηρεσιών μπαίνουν η μία μετά την άλλη οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών.

    Μετά την Wolt και η efood εισάγει στην αγορά συνδρομητική υπηρεσία στους πελάτες της με προνόμια και δωρεάν delivery υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

    Με μηνιαία συνδρομή 3,99 ευρώ οι συνδρομητές που θα γίνουν μέλη του efood pro, όπως λέγεται η νέα υπηρεσία, απαλλάσσονται από το κόστος χρεώσεων διανομής ενώ αποκτούν πρόσβαση σε επιπλέον προσφορές και εκπτώσεις.

    Προϋπόθεση είναι η παράδοση να γίνεται σε μια ακτίνα εντός 4 χιλιομέτρων από την επιλεγμένη διεύθυνση και για αξία καλαθιού που προσδιορίζεται από το κάθε κατάστημα που συμμετέχει στην υπηρεσία e-food pro.

    Η συνδρομή αφορά τα συνεργαζόμενα με την πλατφόρμα εμπορικά καταστήματα που επισημαίνονται με το σχετικό σύμβολο “efood pro” και για όσο χρονικό διάστημα τα συγκεκριμένα καταστήματα συμμετέχουν στην υπηρεσία. Ο συνδρομητής που θα κάνει την παραγγελία από αυτά, με την αξία του ελάχιστου ποσού να προσδιορίζεται από το ίδιο το συνεργαζόμενο κατάστημα, θα έχει δωρεάν παράδοση χωρίς delivery fees αρκεί η επιλεγμένη διεύθυνση να βρίσκεται εντός της μέγιστης απόστασης παράδοσης των 4 χιλιομέτρων.

    Στα οφέλη περιλαμβάνονται και προωθητικές ενέργειες και εκπτώσεις όπως αυτές θα ορίζονται κατά διαστήματα από την efood για τη συνδρομητική υπηρεσία.
    Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές παρέχεται ένας μήνας δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης πριν τη χρέωση του μηνιαίου τέλους των 3,99 ευρώ ενώ ο καταναλωτής μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσει τη συνδρομή.

    Οι διαφορές με τη Wolt+

    Το μοντέλο των συνδρομητικών υπηρεσιών εισήγαγε πριν ένα μήνα στην ελληνική αγορά και η Wolt, η οποία το εφαρμόζει ήδη σε άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών επίσης με μηνιαία συνδρομή 3,99 ευρώ τον μήνα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της νέας υπηρεσίας να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους με μηδενικό κόστος διανομής για καταστήματα που βρίσκονται έως 4 χιλιόμετρα μακριά τους. Οι χρήστες του Wolt+ (Wolt Plus), όπως λέγεται η νέα υπηρεσία, μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα συνεργαζόμενων καταστημάτων που συμμετέχουν στην υπηρεσία με την ελάχιστη παραγγελία να διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ για εστιατόρια, 25 ευρώ για σούπερ μάρκετ και 12 ευρώ για καταστήματα λιανικής. Επιπλέον επωφελούνται από προσφορές και deals διαθέσιμα για την υπηρεσία και όπως και στην efood υπάρχει δυνατότητα της δωρεάν δοκιμής για 30 ημέρες.

    Η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα που εισήγαγε συνδρομή με premium υπηρεσίες για τους καταναλωτές, μια συνήθης πρακτική στο εξωτερικό, είναι η Skroutz. Πρόκειται για το Skroutz+ (Skroutz plus) όπου οι συνδρομητές της υπηρεσίας με 4 ευρώ τον μήνα ή 25 ευρώ τον χρόνο επωφελούνται από δωρεάν αποστολές, επιπλέον υπηρεσίες όπως απεριόριστες δωρεάν επιστροφές ή μειωμένα μεταφορικά σε δέματα άνω των 5 κιλών και αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές για τα μέλη.

    Το ακριβό μοντέλο λειτουργίας και οι χρεώσεις

    Το ακριβό μοντέλο λειτουργίας διανομής για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αλλά και για το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά με τις εταιρείες να ακολουθούν μια διαδεδομένη στις διεθνείς αγορές είτε δημιουργώντας συνδρομητικές υπηρεσίες είτε χρεώνοντας τη συλλογή και διανομή για αγορές κάτω από ένα ποσό.

    Την αρχή στον κλάδο των σούπερ μάρκετ έκανε η κυρίαρχος στην αγορά Σκλαβενίτης αυξάνοντας το ελάχιστο όριο αξίας της ηλεκτρονικής παραγγελίας για δωρεάν παράδοσή της από 30 σε 100 ευρώ, ακολούθησε η Μασούτης με την αλυσίδα να παρέχει δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 90 ευρώ με το ελάχιστο όριο παραγγελίες να πέφτει στα 20 ευρώ ενώ η Mymarket του ομίλου Metro υιοθέτησε το συνδρομητικό μοντέλο.

    Με τη συνδρομητική υπηρεσία Saver Pass η αλυσίδα σούπερ μάρκετ κατά τα πρότυπα της βρετανικής αλυσίδας λιανεμπορίου Tesco, οι πελάτες που θα πάρουν κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα συνδρομής μπορούν να έχουν όφελος έως και 62% στα μεταφορικά έξοδα σε σχέση με μεμονωμένες παραγγελίες, αλλά και να επωφεληθούν με προνόμια, όπως διπλάσιο χρόνο δέσμευσης της παράδοσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι θα συμβεί, αν δεν καθαρίσεις ποτέ τον αφαλό σου

    Ναύπακτος: Τρεις συλλήψεις για κατανάλωση αλκοόλ από 13χρονο

    Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Σούνακ ανακοίνωσε υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν εκλεγούν οι Τόρις στις βουλευτικές εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ