• HealthStories.gr

    Τι θα συμβεί, αν δεν καθαρίσεις ποτέ τον αφαλό σου

    αφαλός

    αφαλός


    Υπάρχει μια περιοχή του σώματος που πολλές φορές παραμελούμε να καθαρίσουμε μετά το καθημέρινό μας ντους. Πόσο συχνά σκέφτεστε να καθαρίσετε τον αφαλό σας; Μάλλον ποτέ. Σύμφωνα με την Dr. Lucy Glancey, ιδρύτρια των Dr. Glancey Clinics, ο αφαλός είναι ένα σημείο με το οποίο πρέπει να ασχολούμαστε κατά τη διάρκεια του καθημερινού μας ντους, όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματός μας, ειδικά αν στην περιοχή έχουμε σκουλαρίκι ή οποιαδήποτε άλλη μορφή piercing.

    Ο αφαλός, αναφέρει η γιατρός, είναι ένα από τα σημεία του σώματος μας που συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια και ακαθαρσίες και εάν δεν καθαρίζετε καλά την περιοχή, αυτά τα βακτήρια θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση, λέει η Dr. Glancey.

    Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να καθαρίσεις τον αφαλό σου

    Συνήθως, τα πράγματα εξελίσσονται ως εξής: ξεκινάς κάνοντας μασάζ στους ώμους και τα χέρια και μετά προχωράς προς τις μασχάλες, το στήθος και την κοιλιά, μέχρι να φτάσεις -πολύ γρήγορα- στα πόδια και τα ιδιωτικά μέρη. Και αν είναι σημαντικό να αφιερώσεις όλη την απαραίτητη φροντίδα στο δέρμα του σώματος, ο αφαλός αξίζει επίσης κάποια προσοχή: στην πραγματικότητα, εκεί ακριβώς συσσωρεύονται βακτήρια, βρωμιά και νεκρά κύτταρα. Γόνιμο έδαφος για λοιμώξεις και φλεγμονές που προκαλούνται από μικρόβια, αλλά και συσσωρεύσεις σμήγματος και νεκρού δέρματος ακόμα και άσχημη οσμή.

    Πώς και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τον αφαλό σου

    Συχνά ξεχνιέται κατά τη διάρκεια της ρουτίνας του ντους σας ο καθαρισμός του αφαλού μας, που είναι στην πραγματικότητα θέμα λίγων δευτερολέπτων. Απλώς πέρασε το δάχτυλό σου πάνω από την περιοχή, ελαφρά για να μειώσεις τον κίνδυνο μολύνσεων.
    Μια εξίσου σημαντική πτυχή με το πλύσιμο του αφαλού είναι σίγουρα το στέγνωμα: ακόμα κι αν το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν την ταχύτερη εξάτμιση των σωματικών υγρών και επομένως και του νερού ή του ιδρώτα που συσσωρεύεται στον αφαλό, φρόντισε να είναι στεγνός. Τους χειμερινούς μήνες, το ιδανικό είναι να στεγνώσει τελείως και να προχωρήσεις στον καθαρισμό του αφαλού σου με μια μπατονέτα, ανάλογα με το αν ο αφαλός σου είναι εσωτερικά ή όχι, λέει η Dr. Glancey.

    Διαβάστε επίσης:

    Συμμαχία ενίσχυσης του ρόλου των φαρμακείων στην πρόληψη

    Ναύπακτος: Τρεις συλλήψεις για κατανάλωση αλκοόλ από 13χρονο

    Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Σούνακ ανακοίνωσε υποχρεωτική θητεία για τους 18χρονους αν εκλεγούν οι Τόρις στις βουλευτικές εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ