• Business

    Έως τον Μάιο οι άδειες των Καναλιών – Σε αναμονή οι καναλάρχες

    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    H στήλη risky games αναφέρεται σήμερα στην απόφαση Παππά να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών έως τον Μάιο.

    Παππάς – καναλάρχες 1:

    Πυρετός διεργασιών επικρατεί για την προκήρυξη των συχνοτήτων. Ο Νίκος Παππάς έδωσε τη σκυτάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ο επικεφαλής της, Λευτέρης Κρέτσος, θα αναλάβει, παράλληλα με το υπουργείο Επικρατείας, το δύσκολο εγχείρημα της δημοπρασίας των τεσσάρων σταθμών εθνικής εμβέλειας, με τη συνδρομή εταιρείας ορκωτών λογιστών, που θα διενεργήσει τον έλεγχο. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα η προκήρυξη αυτή θα έχει δημοσιευτεί και μέσα σε διάστημα έως και 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

    Παππάς – καναλάρχες 2:

    Η εκτίμηση είναι πως μέχρι τον Μάιο θα έχει λήξει το θέμα, αν και καραδοκεί η ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία θα προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ για να το σταματήσει. Με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Νίκος Παππάς, η ΓΓΕΕ αναλαμβάνει τη δημοσίευση της προκήρυξης με την οποία ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία.

    Το πλήρες κείμενο θα αναρτηθεί στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα της Γραμματείας και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Παππάς – καναλάρχες 3:

    Η ΓΓΕΕ θα παραλάβει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, όπως αυτά καθορίζονται με την προκήρυξη και αναφέρονται στα άρθρα 3-10 του Ν. 4339/2015. Ειδικά για την εγγυητική επιστολή της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Ν. 4339/2015, παραλήπτης αυτής ορίζεται η ΓΓΕΕ, η οποία θα κάνει και την προεπιλογή των αιτήσεων συμμετοχής και τη δημοπρασία, μέχρι και την ανακήρυξη των υπερθεματιστών στους οποίους θα χορηγηθεί η κάθε μία άδεια.

    Παππάς – καναλάρχες 4:

    Η Γενική Γραμματεία είναι υποχρεωμένη να συγκροτήσει επιτροπή για να διενεργήσει τη διαδικασία της δημοπράτησης. Το έργο της ρητά αναφέρεται πως θα «επικουρείται από διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία ορκωτών λογιστών, η οποία θα επιλεγεί από τη ΓΓΕΕ μετά από πρόχειρο ανοικτό διαγωνισμό, με σταθμισμένα κριτήρια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αρμοδιότητες αυτές της ΓΓΕΕ ασκούνται παράλληλα και από το υπουργείο Επικρατείας».



    ΣΧΟΛΙΑ