ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Lufthansa διαπραγματεύεται ένα «πακέτο» διάσωσης 10 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει στον έλεγχο μεριδίου 25,1% στην εταιρεία από το γερμανικό δημόσιο, έγραψε η εφημερίδα Der Spiegel.
Από το συνολικό ποσό, 5,5 δισ. ευρώ θα δοθούν υπό τη μορφή μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, για τα οποία η γερμανική κυβέρνηση ζητά ένα κουπόνι 9%, αναφέρει το δημοσίευμα.
Επιπλέον, 3,5 δισ. ευρώ σε δάνεια θα χορηγηθούν από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (KFW), σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Βέλγιο, η Αυστρία και η Ελβετία ενδέχεται να συνδράμουν στο «πακέτο».
Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά πηγή της γερμανικής κυβέρνησης σχολίασε στο Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν.
Στο μεταξύ, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς, δήλώσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι «οι φορολογούμενοι μπορούν να βασίζονται σε εμάς ότι δεν θα κάνουμε αυτές τις συζητήσεις με αφέλεια».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.