• Business

    Μεγαλύτερες των αναμενόμενων οι φθορές προς αποκατάσταση στο ΟΑΚΑ – Παρατείνεται η σύμβαση του μελετητή


    Ο όγκος και η φύση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών) ήταν μεγαλύτερα του αναμενόμενου και αφορούν πλήθος διαφορετικών και ετερόκλητων κατηγοριών (στατικά, οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά κλπ.).

    Τα παραπάνω επισημαίνει απόφαση του υπουργείου Υποδομών με την οποία εγκρίνεται η 4η παράταση (δίμηνη – μέχρι τις 28-11-2020) της συνολικής προθεσμίας ολοκλήρωσης της από 12-07-2019 Σύμβασης για την παροχή τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών υποστήριξης της Διεύθυνσης Κτηριακών Υποδομών (Δ21) όσο αφορά:

    Στον έλεγχο του φακέλου συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον έλεγχο στατικής επάρκειας του διαζώματος του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ που παρουσίασε ταλαντώσεις και στην προετοιμασία του Φακέλου Δημόσιας Σύμβασης μελέτης των επικείμενων εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

    Η αναθέτουσα αρχή δίνει την παράταση αναγνωρίζοντας ότι δεν ευθύνεται η ανάδοχος εταιρεία (Σ. Σταθόπουλος – Κ. Φάρρος Δομή Α.Ε.) και χωρίς μεταβολή του συμβατικού οικονομικού αντικειμένου.

    Όπως επίσης σημειώνεται στην απόφαση εντοπίστηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ιδιαίτερης διαχείρισης, για τα οποία ο ανάδοχος σύμβουλος θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα υποστηρικτικά στοιχεία και θα συνδράμει στην αντιμετώπισή τους. Επίσης προέκυψε ότι πολλά θέματα που αφορούν στη σύνταξη του Τεύχους Τεχνικών Δεδομένων της Σύμβασης μελέτης δεν εμπίπτουν στις τυποποιημένες κατηγορίες μελετών και θα απαιτηθεί από μέρους του επιπρόσθετος χρόνος.

    Στο ΟΑΚΑ αναφέρεται και η 7η έκθεση για την αξιολόγηση της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που ανακοινώθηκε χθες από την Κομισιόν. Η μεταφορά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ) σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές της έπρεπε να γίνει στο τέλος του 2018, προκειμένου να εκπονηθεί σχέδιο για την αξιοποίησή του.

    Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η υπόθεση ΟΑΚΑ «αποδεικνύεται πολύ περίπλοκη καθώς εμπλέκονται πολλοί φορείς», ενώ στη συνέχεια περιγράφεται η ανάγκη επισκευής των εγκαταστάσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το περιουσιακό στοιχείο θα διατεθεί σε ικανοποιητική κατάσταση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ