• Business

    Η μεγάλη μάχη Αλεβιζόπουλου -Fraport: πως το ΣτΕ δικαίωσε τη εταιρία των 14 αεροδρομίων

    Βασίλης Αλεβιζόπουλος

    Βασίλης Αλεβιζόπουλος. Πρόεδρος ΟΣΥΠΑ


    Το παλαιό (που ήδη έχει πεθάνει) ενάντια  του καινούργιου. Ο ένας προσφέρει μόνο προβλήματα της δεκαετίας του 80 ο άλλος δουλειές και μέλλον. Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Αλεβιζόπουλο προσπαθεί να τινάξει ευτυχώς ανεπιτυχώς στο αέρα την μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα. Της Fraport. Μιας εταιρίας που σήμερα έχουν στείλει βιογραφικά για να βρουν δουλειά 50.000 Έλληνες. Δηλαδή επί της ουσίας ο 70χρονος πρόεδρος της Οργάνωσης κινείται ενάντια σε όλη την χώρα. Ενάντια  στον σημερινό 25 αρη και 30αρη που αγωνιά για το μέλλον του.

    Πάρα όμως την πολεμική τακτική το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις έξι αιτήσεις ακύρωσης που κατατέθηκαν κατά της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel  Από τις έξι αιτήσεις ακύρωσης, οι δύο είχαν κατατεθεί από την  Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και οι υπόλοιπες τέσσερις από το Δήμο Χανίων, το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

    Φορείς, συλλογικότητες, Δήμοι και βέβαια η ΟΣΥΠΑ φαίνεται ότι προτιμούν το χάλι στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι πύλες εισόδου και εξόδου του τουρισμού και γι’ αυτό προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, χωρίς όμως, αποτέλεσμα.

    Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2015 ηλεκτρονικό δημοψήφισμα σχετικά με την, τότε, απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

    Πάντως, η εξέλιξη έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με το δημοσίευμα του Spiegel που αναφέρεται στη Fraport, σημειώνοντας ότι “είναι κατακτητές, δεν είναι επενδυτές”.

    Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στο Spiegel Online, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα προσφύγει από κοινού με άλλες οργανώσεις και θεσμούς εναντίον της συμφωνίας στην Κομισιόν ενώ το θέμα απασχολεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας” σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, η μάχη της ΟΣΥΠΑ κατά της ιδιωτικοποίησης στο Ανώτατο Δικαστήριο μοιάζει να έχει χαθεί.

    Σημειώνεται ότι η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα πραγματοποιηθεί στην κοινοπραξία Fraport – Slentel μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου οπότε τοποθετείται η εκταμίευση του τιμήματος ύψους 914 εκατ. ευρώ.

    Πριν από λίγες ημέρες, η Fraport Greece είχε παρουσιάσει τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.



    ΣΧΟΛΙΑ