• Business

    Θα βγάλει λευκό καπνό η σημερινή συνάντηση Folli Follie – PwC;

    • NewsRoom
    Folli Follie


    Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των στελεχών της Folli Follie με τους ανθρώπους της Pricewaterhouse Coopers προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της πορείας του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017. Πρόβλημα ιδιαίτερα σημαντικό, αφού για τον ισολογισμό του 2017 δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ασία.

    Για το συγκεκριμένο θέμα, η Folli Follie είχε ζητήσει παράταση παραδεχόμενη πως έχει δώσει μόνο ένα μέρος των στοιχείων στην εταιρεία που διενεργεί τον έλεγχο. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία ανέφερε πως η σημερινή συνάντηση «είχε σκοπό τη συνολική επισκόπηση της προόδου των εργασιών και την επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης».

    Πηγές πάντως που παρακολουθούν την υπόθεση επισήμαιναν πως η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης των οικονομικών στοιχείων της αμαρτωλής εταιρείας είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και σίγουρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογισθεί.

    «Είναι μια περίπλοκη υπόθεση λόγω των πολλών δραστηριοτήτων που έχει ο όμιλος σε πολλές χώρες», επισημαίνουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι ένας αρκετά σκληρός και απαιτητικός έλεγχος. Δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό, με βάση το μέγεθος των ατασθαλιών που αποκάλυψε η έρευνα της A&M.

    Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις πως το πόρισμα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε τον επόμενο μήνα, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος έως ότου βγει «λευκός καπνός». Κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί, καθώς υπάρχει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και η PwC από τη διαδικασία…

    Από την άλλη πλευρά, η νέα διοίκηση της Folli Follie υπό την καθοδήγηση του Τάσου Φράγκου μετέδιδε σε συνομιλητές της πως παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας και υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί για να συνδράμει τους ελεγκτές της PwC να επιτελέσουν το έργο τους.

    Μάλιστα, αποδίδει την καθυστέρηση στις αλλαγές που επήλθαν στην Επιτροπή Ελέγχου και στο χρόνο που χρειάζονται τα νέα μέλη για να ενημερωθούν.

    Πάντως πολλοί στην αγορά ισχυρίζονται ότι είναι γνώριμη τακτική όλους τους τελευταίους μήνες να μην ολοκληρώνει τα χρονοδιαγράμματα που κάθε φορά τίθενται, με συνέπεια επί της ουσίας όλα να είναι στον αέρα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εξελίξεις…



    ΣΧΟΛΙΑ