• Business

    Με τροπολογία ξεπερνιέται το μπλόκο του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας για την επένδυση στην Κασσιόπη

    • NewsRoom
    O υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει το «μπλόκο» που επέβαλε ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αδειοδότηση της επένδυσης της NCH Capital στην Κασσιόπη Κέρκυρας.

    Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση μεταφέρει την αρμοδιότητα έγκρισης της υψομετρικής μελέτης που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας στον υπουργό Υποδομών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, οι σχετικές αρμοδιότητες για επενδύσεις που συνδέονται με το ΤΑΙΠΕΔ και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, θα ασκούνται από τον υπουργό Υποδομών.

    Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ανέβαλε για μια ακόμα φορά τη συζήτηση για τη σχετική τυπική έγκριση, καθώς διαφωνεί με την επένδυση. Η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μεικτού τουριστικού θέρετρου με τη συνεργασία διεθνούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, με το κατασκευαστικό κόστος να ξεπερνά τον αρχικό υπολογισμό των 100.000.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, «στις περιπτώσεις ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3986 / 2011 (Α’ 152), οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτες οδών και της έκδοσης σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών ασκούνται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται επί εκκρεμών, κατά την έναρξη ισχύος της, αιτήσεων έγκρισης της υψομετρικής μελέτης οδών».



    ΣΧΟΛΙΑ